Primera visita institucional
Collboni a Almeida: «Barcelona torna a Madrid i al conjunt del sistema institucional espanyol»
Els dos alcaldes mantenen la seva primera reunió a Cibeles i el madrileny avança que tornarà la visita ben aviat

«Barcelona torna». Dues vegades ho ha dit aquest dimarts l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), en la seva primera visita institucional a la capital madrilenya des que va arribar a l’alcaldia el mes de juny. Els ponts entre Madrid i Barcelona han tingut aquest dimarts una altra foto diferent que sobrevola la política espanyola aquests dies, sobretot perquè el color polític dels seus protagonistes sembla ser als antípodes ideològics a escala estatal. L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida (PP), ha rebut al seu despatx de Cibeles el seu homòleg de Barcelona poc abans de la seva intervenció conjunta en un fòrum sobre el futur de les ciutats. I aquí és on Collboni s’ha presentat així a l’iniciar la seva intervenció: «Barcelona torna a Madrid i al conjunt del sistema institucional espanyol».
És la primera reunió que es produeix entre els dos alcaldes. De fet, és la primera reunió oficial d’Almedia amb un primer regidor de Barcelona, ja que en la legislatura passada no va mantenir cap trobada formal, mà a mà, amb l’exalcaldessa Ada Colau, d’aquí venen les paraules de Collboni. El primer regidor català tenia previst estrenar-se a Madrid a finals del mes de setembre, en una trobada organitzada pel president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, en què participava precisament Martínez Almeida i moderat per l’exalcalde Alberto Ruiz Gallardón, però el fòrum coincidia amb el debat d’investidura fallit d’Alberto Núñez Feijóo i va ser finalment ajornat.
Notícies relacionadesEls dos alcaldes han expressat en diferents ocasions la necessitat que les dues ciutats mantinguin una bona relació institucional i aquest és un primer gest en aquest camí. Al fòrum posterior a la reunió a la seu de l’Ajuntament de Madrid, una jornada organitzada pel grup Atresmedia, ho han tornat a repetir tots dos i a escenificar. El Palau de Cibeles és a tot just uns minuts a peu de l’Ateneo, on se celebra l’acte, i tots dos hi han acudit caminant junts, acompanyats dels seus equips i conversant, deixant-se fotografiar per mostrar aquest pont que els dos alcaldes asseguren voler mantenir. «És un símptoma de normalitat», ha assenyalat Almeida davant el públic, i ha revelat que té previst «tornar la visita» ben aviat.

Almeida i Collboni, alcaldes de Madrid i Barcelona, passejant al costat de la Cibeles /
El que caracteritza les ciutats, ha apuntat, és que els seus representants estan obligats a «fer un política pròxima» i en el cas de Madrid i Barcelona tenen, a més, «problemes comuns». El seu homòleg li ha respost que «la dimensió humana» de la seva feina és fonamental, poc abans de començar a dissertar sobre com ha de ser el futur de les ciutats. La transició cap a urbs sostenibles, l’ús del transport públic, la regulació del turisme perquè la massificació no alteri la vida dels residents i un desenvolupament econòmic que ha de ser compatible amb el mediambiental o la transició digital són alguns dels temes sobre els quals han conversat. «No hi ha planeta b», ha conclòs Collboni, i amb aquesta idea tots dos han promès continuar treballant junts en el desenvolupament de les seves ciutats.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se