Compte enrere per a l’esdeveniment del 2024

La Copa Amèrica a BCN escalfa la demanda d’apartaments temporals i hotels pròxims al mar

Els equips i organitzadors ja han llogat centenars de vivendes de temporada, i estan fent grans reserves als establiments més luxosos del litoral

El Port Vell aprofita la Copa Amèrica per obrir-se a la ciutat amb una inversió de 120 milions d’euros

Un any per al moment de la veritat de la Copa Amèrica

El Port olímpic aposta per l’energia neta

La Copa Amèrica a BCN escalfa la demanda d’apartaments temporals i hotels pròxims al mar

Alinghi Red Bull Racing

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El compte enrere de la Copa Amèrica de vela 2024 a Barcelona no només es percep en presentacions d’equips, competicions prèvies i una accelerada en totes les obres de millores de les infraestructures del litoral. També es deixa notar ja en l’economia local en l’àmbit de l’allotjament. Els apartaments de temporada i els hotels més pròxims al mar estan sent de moment els objectes de desig dels equips, patrocinadors i professionals vinculats al macroesdeveniment esportiu que se celebrarà des de finals d’agost fins a l’octubre, tot i que amb molta activitat prèvia. La demanda ja ha animat també els preus en alguns casos.

Els últims mesos, amb la gradual arribada dels sis equips que competiran en aigües mediterrànies, centenars d’esportistes ja s’han instal·lat a la ciutat, moltes vegades amb la família, per preparar-se a fons per a la prova. Pel seu perfil, s’han decantat essencialment pels pisos de temporada, és a dir, els que comprenen contractes de més d’un mes i menys d’un any, i estan completament equipats per a estades llargues. Es tracta a més d’una modalitat en auge a la metròpolis des de l’entrada en vigor de la Llei de vivenda, ja que molts propietaris veuen molt més segur aquest mercat, encara no intervingut pel Govern.

Fonts del sector immobiliari que treballen amb aquest tipus d’immobles assenyalen que els arrendaments per mesos amb motiu del torneig es donen tant a la capital catalana com en municipis costaners pròxims. És habitual que s’abonin almenys 3.000 euros mensuals, i que les ubicacions més buscades siguin prop del mar o en barris cèntrics, afegeixen. L’organització no té xifres del volum de participants i personal vinculat a l’esdeveniment que puguin optar per les estades llargues a la ciutat.

Però el gran desembarcament es produirà a mesura que s’acosti l’inici de la competició, quan s’hi afegiran el públic general que assisteixi puntualment a veure alguna de les proves, més els patrocinadors i altres professionals. L’allotjament més buscat per aquests dies són els hotels mariners, i de la màxima categoria. Les reserves corporatives ja es deixen notar i repercuteixen en la resta de l’oferta. En alguns casos es demana un mínim de més de 600 pernoctacions (cada nit i habitació).

Així, per exemple, l’Hotel W, a la Nova Bocana, s’ha convertit en un dels més sol·licitats, fins al punt que el setembre les diverses dates consultades per aquest diari cotitzen a partir dels 4.000 euros, per habitacions de la seva franja més econòmica (determinada per les vistes i l’alçada). Aquest preu, a més, és per a clients que prèviament s’inscriguin com a socis de la marca (gratuïtament).

Una setmana d’estada

A l’icònic Hotel Arts, també a primera línia de mar però als peus de la Vila Olímpica, la demanda de grups i llargues estades serà la nota dominant durant els mesos de la Copa Amèrica. Per això, des del setembre l’establiment de luxe no accepta reserves de menys de set nits, i a partir de 959 euros més IVA, o de 1.109 més IVA per nit en el cas de vistes al mar, informen.

Una habitació del nou Sofitel Barcelona Skipper. /

Sofitel

Des d’un altre dels hotels del litoral més enlluernadors de la ciutat, el Sofitel Barcelona Skipper, expliquen que diverses empreses patrocinadores i equips ja els han fet reserves de llarga estada. De fet, una és Orient Express (el mític tren) que també és del grup Accor, titular de l’hotel, el que mostra la implicació de l’establiment en l’esdeveniment, remarquen fonts de la direcció. En canvi, les peticions particulars de curta estada encara són poques.

Al Hilton Diagonal Mar també estan rebent reserves de grups i sol·licitant una quota mínima alta de pernoctacions per a les corporatives. De moment, són dels que ofereixen preus més continguts per a particulars i sense requisits mínims d’estada. Al setembre tenen habitacions a 348 euros més taxes.

Notícies relacionades

Apartaments turístics de municipis de la costa han afilat en alguns casos els seus preus, a Castelldefels es demanen fins a 950 euros per nit, i a Gavà i altres enclavaments els propietaris de minipisos els ofereixen a partir de 300 euros per nit el setembre, sabent que és qüestió de setmanes que arribi la cascada de reserves.

En canvi, les coses estan encara tranquil·les al centre de Barcelona segons diversos hotels consultats, amb poques reserves i particulars. Així ho corrobora el Gremi d’Hotels de Barcelona, que preveu una alta ocupació a la ciutat durant la Copa Amèrica però que creu que les sol·licituds no s’acceleraran fins al 2024.