A Barcelona

El nou Pinotxo al mercat de Sant Antoni obrirà el 23 d’octubre

L’establiment, que ocuparà quatre parades, serà més ampli i còmode que en l’etapa de la Boqueria

La Boqueria es queda una altra vegada sense bar Pinotxo

Els hereus del bar Pinotxo obriran en un altre mercat històric de Barcelona

El nou Pinotxo al mercat de Sant Antoni obrirà el 23 d’octubre

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Ha sigut com un part: nou mesos després que Jordi Asín hagués d’acomiadar-se per força del mític bar Pinotxo, l’hereu d’aquesta saga de comerciants del mercat de la Boqueria es prepara per aixecar la persiana en el de Sant Antoni. Ho farà el 23 d’octubre, llevat d’imprevistos d’última hora, amb un espai més ampli i còmode del qual va ostentar als peus de la Rambla. I repetirà equip: la seva dona María José, el seu fill Dídac i el seu company rere la barra Xavi.

El nebot del finat Juan Bayén, que va ser geni i figura de la Boqueria, ha tingut aquests mesos per curar-se les ferides i reinventar-se. Tot i que la reconstrucció es limitava a la ubicació i el resetejat emocional, que a la cuina. Perquè com ja va anunciar a finals de juliol quan va trobar el nou enclavament al veí mercat, les receptes seran les mateixes. Així, tots els fidels i els nostàlgics es retrobaran amb els cèlebre cap i pota o els cigrons cuinats que cada dia sortien de moltes hores d’olles.

Asín volia obrir a principis d’octubre, però com passa sempre amb les obres, els ajustos al projecte han retardat lleugerament l’esdeveniment. Aquests dies ja són de recta final. El taulell, neveres i cuina estan instal·lats, a falta de les vitrines, les peces de fusta i corian i altres elements ornamentals d’un espai que ocupa quatre parades i inclou unes taules altes. Un cartell a la persiana adverteix que el Pinotxo del futur s’està forjant, entre l’expectació generalitzada. «Estic il·lusionat però amb por davant tanta expectativa», confessa aquest diari.

Començament amb festa

Notícies relacionades

Mentre la família ultima preparatius de cara a una arrencada festiva per a clients, amics i nous veïns, el local de la Boqueria que va ser traspassat per Juanito a un empresari amb altres negocis al mercat i a la Rambla cada vegada s’assembla menys a l’històric Pinotxo que va ser. Primer va haver de prescindir de la marca per ordre del jutge i a l’espera que la justícia decideixi definitivament. El seu rètol diu ara El Mític Bar, tot i que els seus nous titulars van voler evocar al seu passat amb fotos de Bayén en la seva estructura. Tampoc el menjar hi té res a veure, xafardegen els clients amb solera, ja que tot i que van mirar de reproduir el seu receptari, al final no ha quedat ningú de l’equip que constituïa l’ADN del negoci.

Asín col·locarà en pocs dies un rètol amb el logo de Pinotxo amb la seva característica tipografia, perquè va registrar el nom fa més d’una dècada i de moment és l’únic que pot fer-ne ús, remarca. Però sobretot espera tornar-li l’ànima al bar, tot i que l’escenari sigui nou i nous comensals s’acostin a descobrir-lo.