Triatló de Barcelona 2023: recorregut i afectacions en el transport públic
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nova edició del Triatló de Barcelona torna aquest diumenge 8 d’octubre de 8.00 a 14.00 h. Aquest any participaran 3.200 triatletes, ni més ni menys que un 88% més que en l’edició del 2022 i amb una participació femenina de gairebé el 30%. Aquest any, com és tradicional, el triatló es desenvoluparà principalment a la façana marítima de la ciutat, la platja de la Mar Bella i el CEM la Mar Bella.

Com cada any, els preus varien depenent de si es fa la prova de forma individual, per parelles o grups. En l’edició del 2023, la inscripció més barata era la de la modalitat esprint, amb un preu de 69 euros. La més cara, la de parelles en modalitat olímpica, tenia un preu de 178 euros. Això sí, les més assequibles eren les júniors, amb un cost de 19 euros i l’aquatló, 54 euros. Les inscripcions ja estan tancades.

Els recorreguts oficials de les diferents modalitats de triatló d’aquest any són els següents:

Modalitat olímpica

Consta de 1.500 metres de natació a la platja de la Mar Bella, on els participants neden protegits pels espigons. La prova ciclista consta de 40 quilòmetres. Els triatletes fan quatre voltes a un circuit de 10 km que transcorre pel litoral entre el Fòrum i el carrer de la Marina. Finalment, la prova atlètica és de 10 km amb dues voltes al circuit, que passa també pel front marítim fins a tocar la torre Mapfre.

Modalitat esprint

És un recorregut molt similar a la categoria olímpica del triatló. Les distàncies es redueixen a la meitat. D’aquesta forma, els participants fan 750 metres de natació, 20 km de bici i 5 km de carrera atlètica.

Modalitat superesprint

És la modalitat més ràpida. Consta de 300 metres de natació, 7 km de bicicleta i 2,5 km de carrera atlètica.

Elit

La nova modalitat es divideix en una prova de natació de 1.500 metres, la mateixa que l’olímpica, un circuit amb bicicleta de 60 quilòmetres (cinc voltes a un circuit que arriba fins al parc de la Ciutadella, una mica més llarg que l’olímpic i el d’esprint) i la carrera a peu de 15 quilòmetres, amb tres voltes al mateix circuit que el de les modalitats olímpica i esprint. En aquest enllaç consta el recorregut d’aquesta modalitat.

Afectacions en el servei de bus

Notícies relacionades

Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), el servei de bus patirà afectacions entre les 7.30 i les 14.30 h en funció de les diferents modalitats:

Natació: té la sortida i l’arribada a la platja de la Mar Bella.

  • Natació

Ciclisme: el recorregut de la distància ‘Elit Short’ consta de cinc voltes, surt de l’avinguda del Litoral i arriba fins a l’avinguda del Camp de la Bota, on fa un gir de 180 graus i torna fins al carrer de Josep Pla, el passeig de Garcia Fària, el passeig de Calvell, els carrers de Carmen Amaya, la Llacuna, Salvador Espriu i l’Arquitecte Sert, l’avinguda d’Icària, els carrers de la Marina i Pujades, el passeig de Pujades, el passeig de Picasso fins al carrer de la Princesa i continua pel passeig de Picasso i de la Circumval·lació, l’avinguda d’Icària, el carrer de l’Arquitecte Sert i l’avinguda del Litoral, fins a finalitzar a la pista d’atletisme de la Mar Bella.

  • Ciclisme

A peu: el recorregut consta de dues voltes, comença al passeig Marítim del Bogatell i passa per la platja del Bogatell, la platja de la Nova Icària fins a l’altura del carrer de l’Arquitecte Sert, on fa un gir de 180 graus per tornar pel mateix recorregut.

  • A peu:

En aquest sentit, les línies afectades que es desviaran o es limitarà el recorregut: H14, H16, V15, V17, V19, V21, V23, V25, V27, V29, V31, 47, 59, 120, 136 i el bus turístic (ruta vermella).