1.000 caçadors es manifesten amb cotxe per Barcelona: «Volem tenir els nostres gossos tranquils»

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de Gossers i Caçadors de Catalunya s’ha manifestat amb cotxe aquest dissabte pels carrers de Barcelona, contra les «agressions a la caça» i en «defensa dels gossos de caça i el món rural». Aquests eren alguns dels lemes que lluïen les pancartes penjades del voltant d’uns 1.000 vehicles que han participat en la marxa, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La columna de caçadors ha entrat a la capital catalana per la Gran Via, des de la zona del Llobregat, i ha avançat fins al centre de la ciutat, sortint per l’altre extrem, direcció Montmeló. Durant la marxa s’han produït cues i dificultats de trànsit, que cap a la una del migdia han desaparegut, restablerta la normalitat en la circulació. El miler de cotxes amb manifestants a bord ha anat fent sonar el clàxon a la seva marxa, sense que la Guàrdia Urbana no hagi registrat incidències.

Notícies relacionades

«Volem que se’ns respecti, som la solució. Ja n’hi ha prou de tantes sancions i prohibicions, volem tenir els nostres gossos tranquils», diu un vídeo difós per xarxes socials cridant a la manifestació a Barcelona d’aquest dissabte.

Des de setembre està en vigor la nova llei de benestar animal, que finalment no va legislar directament sobre l’ús de gossos per caçar. Aquesta normativa prohibeix, entre d’altres, la venda de gossos i gats a partir del 2024. També obliga a identificar amb un microxip gossos, gats i fures, per garantir el seu control i seguretat i restringeix l’eutanàsia només sota criteri veterinari, entre d’altres. 

Temes:

Barcelona Caça