‘Ligoteo online’

Barcelona triomfa a Tinder Passport, la funcionalitat de moda per lligar de viatge

BARCELONA | Capital de les ‘cites Tinder’: qui, com i per què aquí creix tantCapital de les ‘cites Tinder’: qui, com i per què aquí creix tant

TESTIMONIS | ‘Històries Tinder’ amb final feliç: «Si fos soltera, ho tornaria a fer»‘Històries Tinder’ amb final feliç: «Si fos soltera, ho tornaria a fer»

FUROR EXPAT | Els internacionals impulsen les ‘cites Tinder’: «El vaig instal·lar quan vaig aterrar»Els internacionals impulsen les ‘cites Tinder’: «El vaig instal·lar quan vaig aterrar»

GUIA OFF | Locals on (encara) es pot lligar presencialment a BarcelonaLocals on (encara) es pot lligar presencialment a Barcelona

Barcelona triomfa a Tinder Passport, la funcionalitat de moda per lligar de viatge
2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al món de les cites en línia, Barcelona està destacant com la ciutat espanyola més activa en l’ús de la funció de pagament Tinder Passport. Segons dades recents proporcionades per la popular aplicació de cites a EL PERIÓDICO, aquest estiu la capital catalana s’ha convertit en tot un epicentre de connexions internacionals, segons dades extretes del 21 de juny al 23 de setembre del 2023.

Tinder Passport és una funció ‘premium’ de l’aplicació de cites Tinder que permet als usuaris canviar la seva ubicació virtualment per connectar-se amb persones d’altres ciutats o països, el que pot ser útil per a aquells que viatgen o desitgen conèixer persones de diferents llocs abans d’arribar-hi.

La capital catalana destaca doblement, tant en residents que busquen cites en altres ciutats com en ciutadans de tot el món que preveuen visitar-la. La primera tendència, creixent, reflectiria l’«esperit cosmopolita» de Barcelona i l’obertura dels seus habitants a conèixer persones dels llocs als quals viatgen. Si bé Madrid i València també figuren al pòdium de ciutats espanyoles actives a Tinder Passport, Barcelona lidera folgadament, amb una quantitat més gran d’usuaris que han buscat experiències internacionals durant l’estiu.

Així mateix, Barcelona també es posiciona com la segona ciutat més buscada pels usuaris espanyols de Tinder Passport, per darrere de Madrid i davant de Londres, el que també reflecteix el seu atractiu com a destí de connexions virtuals.

Pros i contres

Aquest fenomen fa patent la creixent importància de la tecnologia en la manera en què les persones es coneixen i estableixen relacions en un món cada vegada més globalitzat i digital. Per a Bruna Álvarez, investigadora del grup AFIN i del departament d’Antropologia de la UAB, Tinder Passport pot resultar una eina «interessant» en aquest context, tot i que deixa de banda l’espontaneïtat.

Notícies relacionades

«Abans, quan viatjaves deixaves que sorgissin coses espontàniament. Fins i tot l’‘a veure a qui conec’ formava part del mateix viatge. Ara, amb aquestes ‘apps’ s’intenten planificar aquestes trobades i ‘assegurar-se el tret’, i això suposa un canvi», explica l’antropòloga en una entrevista amb aquest diari.

No obstant, la nova dinàmica també pot tenir aspectes positius. Des del punt de vista d’Álvarez, per a aquelles persones a qui «els pot agradar conèixer gent de fora» Tinder Passport «és una manera d’ampliar relacions». I aquestes, al seu torn, «no necessàriament han d’acabar quan acaba el viatge», ja que l’actual context de globalització fa que «existeixi l’opció de continuar en contacte si així es desitja».

Temes:

Barcelona Tinder