La fira de telefonia mòbil

Hoffman xifra en 461 milions l’impacte del Mobile a Barcelona el 2023, a prop dels 473 del 2019

Hoffman xifra en 461 milions l’impacte del Mobile a Barcelona el 2023, a prop dels 473 del 2019
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha comparegut aquest divendres en el Saló de Cent juntament amb John Hoffman, conseller delegat de GSMA, la companyia organitzadora del Mobile World Congress, per donar compte de l’impacte que la fira del mòbil, l’esdeveniment més rellevant que acull la ciutat cada any, hi deixa. Segons ha detallat Hoffman, la fira de telefonia mòbil va deixar 461 milions a Barcelona el 2023, vorejant els 473 del 2019, és a dir, acostant-se als números previs a la pandèmia de la Covid.

Cal tenir en compte que aquests 473 milions del 2022 responen a una estimació feta durant la setmana de celebració de la fira, no com la xifra que ara es presenta, que sorgeix d’un informe més elaborat.

Perquè, com ha recalcat Hoffman, aquesta és la primera vegada en què es detalla a posteriori l’impacte de la fira, una xifra determinada per un estudi de la mateixa GSMA. Fins ara es treballava amb previsions de resultats. La del 2023 estava fixada en 350 milions, és a dir, bastant per sota de la que determina l’estudi. En tot cas, el conseller delegat ha remarcat que el Mobile torna als números prepandèmics.

Llocs de treball temporal

Hoffman no ha detallat el repartiment d’aquest impacte, però sí que s’ha produït durant tot l’any, no només durant la celebració de la fira. El mateix estudi determina que el 2023 el Mobile va propiciar la creació de 9.100 llocs de treball temporals, 1.770 més que el 2022.

Des que es va celebrar a Barcelona per primera vegada, el Mobile, ha dit Hoffman, ha aportat a la capital catalana un impacte de 5.800 milions d’euros i 150.000 llocs de treball temporal.

Cansats

«Normalment, com he dit, no donem aquestes xifres, perquè (al final del Mobile) estem massa cansats i ens en volem anar a casa», ha afegit Hoffman abans de donar alguns números de la passada edició: «Van participar 88.500 persones de més de 200 països, un 64% més que el 2022. És turisme de qualitat; el 21% d’aquestes persones són consellers delegats, directors generals, persones que estan en juntes directives.

Notícies relacionades

El 56% estan en les direccions de les empreses. Barcelona era durant el Mobile el lloc on ser per fer negocis i fer girar l’economia».  També ha destacat que hi van acudir 2.400 periodistes.

«Barcelona sempre serà casa meva»

Hoffman ha considerat possible que el 2024 se superin les xifres d’aquest any i ha acabat proclamant: «Barcelona sempre serà casa meva». Collboni ha afirmat que el Mobile és fruit de la col·laboració publicoprivada i la institucional, entre l’Estat, la Generalitat i l’ajuntament i ha remarcat que el Mobile deixa a Barcelona «creació de riquesa i de marca i una projecció en positiu de la ciutat». L’alcalde ha advertit que Hoffman és qui ha insistit que la compareixença s’hagi produït al mateix Ajuntament de Barcelona com a agraïment a la institució. «Avui fem una renovació dels vots», ha fet broma Collboni sobre l’acte.