El discret aniversari de l’alcalde Collboni

Instagram

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

N’eren 25. El nucli d’amics més íntim de l’alcalde. Va sonar música soul dels anys 70 i el més exòtic va ser el pastís elaborat per Christian Escribà amb les corresponents 54 espelmes. Jaume Collboni va bufar amb aquesta força que està demostrant des que és alcalde. Imagino que també va pensar algun desig... La nit no es va allargar més del compte perquè el dia havia sigut llarg. Durant aquell dimarts d’aniversari va treballar com sempre, sense excepcions, i això que aquest estiu ha fet vacances. Un parell de dies a Cadaqués amb uns amics i poc més. Va triar, això sí, un bon restaurant per sopar. El Can Rafa de la família Martí Faixó. Doncs això, aniversari discret, però setmana intensa. Això sí, dijous va dinar amb el director general del Gremi de Restauradors, Roger Pallarols. No era un dinar oficial així que van triar l’emblemàtic restaurant de cuina catalana Ca l’Isidre, que regenta Núria Gironès.

Després, ja de tornada a Barcelona, no ha parat quiet. Bé, una mica inquiet. El fet que una nit robessin els objectes de l’interior del cotxe que les seves escortes tenien aparcat a la porta de casa seva és per deixar inquiet qualsevol. Suposem que la Guàrdia Urbana haurà pres nota de l’error comès. Si roben a la porta de casa de l’alcalde, imaginin-se el que pot passar a la cantonada...

Ecos de Cadaqués

Per Cadaqués aquest estiu també hi ha passat el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet. Un polític del qual tots destaquen que és un home amb sentit comú. Una qualitat, per cert, poc habitual entre la classe política. Un matí el vam veure enganxat al seu mòbil al Bar Boia, un altre dels mítics locals d’aquest bonic poble de l’Empordà, propietat de Pere Vehí. Seria al voltant de les vuit del 17 d’agost. Mitja hora més tard, Junts va anunciar un principi d’acord per facilitar que Francina Armengol es convertís en presidenta del Congrés. Diuen que a l’altre costat del telèfon de Batet hi havia Puigdemont...

De tota manera, d’aquest estiu, em quedo amb la imatge de la fotografia que em van passar de Javier de la Rosa fent cua per comprar un número de l’ONCE, just sota de la Llibreria Rahola. Una imatge, sens dubte, curiosa. Això sí, res a veure té amb Pilar Rahola , a qui també hem vist revelant, via Instagram, una altra de les seves paelles virals. En aquesta ocasió, només va mostrar un dels comensals: l’exconseller Joaquím Forn.

Homenatge a Joan Pera

No va faltar ni una de les principals autoritats a la gala Catalunya aixeca el teló, per donar la benvinguda a la nova temporada dels teatres a Barcelona. Com ha de ser.

Hi eren el president, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Anna Erra; l’alcalde, Jaume Collboni, i els regidors, Albert Batlle i Maria Eugènia Gay, que junt amb la presidenta d’ADETCA, Isabel Vidal, van ser les més elegants. També hi havia el president de Pimec, Antoni Cañete, el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany i el president de Focus, Daniel Martinez. El premi Catalunya de Teatre va ser per a l’actor Joan Pera, en el que es va convertir en un nou i merescut reconeixement cap a la seva persona. Doncs això, que aquesta vegada no hi va faltar ningú. Com ha de ser. Això sí, a la foto oficial hi havia 19 homes i 7 dones.

Un home solidari

Notícies relacionades

Diu que va ser cabareter. Des de fa anys és un dels millors ‘dj’, al mateix temps que campió d’Espanya de ping pong des de fa 11 anys consecutius i, també, l’alma mater de Luz de Gas. ¡Ah! I el més important: és un bon home. Em refereixo, és clar, a Fede Sardà.

Els parlo d’ell perquè al seu local del carrer Muntaner és on més actes solidaris se celebren de tota la ciutat. Aquest dijous, sense anar més lluny, la banda de rock Taxidermistas va celebrar un concert per recaptar diners per a la recerca contra el càncer. Van omplir la sala. Entre els assistents, David Muñoz, d’Estopa. Un altre home genial. «No saps com de bé que m’ho passo en els concerts quan no soc a l’escenari», em comenta després d’estar parlant llargament del Barça. És molt culer i dels entesos. Aquest any té bones vibracions. Creuem els dits.

Temes:

Barcelonejant