A Glòries

Barcelona busca carrer i escultura per homenatjar Mercury i Caballé

El consistori mirarà de comprar en una subhasta aquest dijous el manuscrit de la cançó olímpica

BRUCE SPRINGSTEEN | El cantant posposa els concerts als EUA per malaltiaEl cantant posposa els concerts als EUA per malaltia

NOU ÀLBUM | Els Rolling Stones anuncien un àlbum «eclèctic, amb cançons d’amor, balades i country», per al 20 d’octubreEls Rolling Stones anuncien un àlbum «eclèctic, amb cançons d’amor, balades i country», per al 20 d’octubre

Barcelona busca carrer i escultura per homenatjar Mercury i Caballé

ANTINI CAMPAÑA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona busca com es pot homenatjar a Glòries Freddie Mercury, Montserrat Caballé i el seu mític himne olímpic ‘Barcelona’. El govern socialista de Jaume Collboni busca, a través de la comissió de nomenclàtor, «quin és el millor lloc» per dedicar-los un carrer i estudia també encarregar una escultura al·legòrica.

Així ho ha anunciat el regidor d’Esports i de Sant Martí, David Escudé, aquest dijous en una entrevista a RAC-1. «Tindria tot el sentit del món que el record no només fos una placa, sinó que hi hagués una escultura. Hauríem de fer un encàrrec a la comissió d’escultures per immortalitzar aquell moment que va ser màgic», ha dit.

No ha aclarit l’elecció de Glòries, sense passat olímpic, però ha remarcat que és una nova centralitat de la ciutat i un lloc «preciós». Tot i que tampoc ho ha dit, la dedicatòria conjunta a Mercury i Caballé resoldria la petició encallada de dedicar un carrer a la soprano, proposta sempre defensada per les dretes del consistori i bloquejada per falta de majoria.

Manuscrit a subhasta

Notícies relacionades

A més, ha confirmat que el consistori presentarà una oferta per comprar el manuscrit de la cançó, que surt a subhasta aquest migdia a Londres. No ha revelat la quantitat que oferirà, per no donar pistes a competidors i elevar-ne la licitació, però sí que ha dit que es presentarà a través de la Fundació Barcelona Olímpica i que si s’aconsegueix adquirir s’exhibirà al Museu Olímpic de Montjuïc.

El preu de sortida seran 22.000 lliures. Un informe municipal ja ha fet números de quant pot oferir com a màxim el consistori. El lot que surt a la venda inclou més objectes dels dos artistes, com fotografies promocionals de tots dos, una carta d’agraïment de Pasqual Maragall i una medalla del Cobi feta per Mariscal.