Aquest agost

Roben material policial del cotxe oficial de l’alcalde de Barcelona davant de casa seva

Roben material policial del cotxe oficial de l’alcalde de Barcelona davant de casa seva

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cotxe oficial de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va ser víctima d’un robatori fa un mes. Va ser de poca magnitud, però significatiu pel material sostret i el potencial de l’incident. Un grup d’entre dos i tres lladres van aprofitar un lapse en què el vehicle era buit davant la vivenda del polític socialista, durant la protocol·lària vigilància nocturna que porta a terme l’equip d’escortes de la Guàrdia Urbana.

Després de trencar el vidre de la porta del copilot, dues persones es van emportar dues motxilles que hi havia a l’interior. A dins sembla que hi havia un cartutx de munició amb 13 bales, una placa policial i un entrepà, segons el programa Espejo Público, que ha avançat la informació. Fonts municipals confirmen a EL PERIÓDICO l’incident i detallen que va tenir lloc el 4 d’agost «aprofitant un breu moment en què els agents s’havien absentat del cotxe».

Pel que sembla, no van trobar ni es van portar cap pertinença municipal ni personal de l’alcalde. El botí, de fet, es va retornar al cos policial poques hores després: «Tot el material va ser recuperat passades unes hores gràcies a una persona que va trobar les motxilles en un edifici a Sant Adrià de Besòs i el va entregar als Mossos d’Esquadra», segons indica el consistori.

Rèplica del cotxe en un plató

Notícies relacionades

I és que, segons el programa d’Antena3, la motxilles van anar a parar al barri de la Mina. La Guàrdia Urbana manté oberta la investigació per identificar els delinqüents, que podrien formar part d’una banda especialitzada en robatoris d’aquest tipus. Una tercera persona els hauria ajudat presumptament a fugir del lloc dels fets.

Espejo Público no ha escatimat recursos efectistes per a la cobertura de la primícia: a més de mantenir la incògnita durant diversos minuts sobre la identitat de l’«important polític» protagonista han portat als estudis de la televisió un vehicle del mateix model que el cotxe oficial i rèpliques del carregador, la placa i fins i tot de l’entrepà per escenificar el robatori. A més, han connectat en directe amb una periodista situada a prop de la Mina –però no a dins del barri, tot i anunciar-ho– i han qualificat aquest veïnat d’«un dels més perillosos d’Espanya». A més, han recordat una estadística segons la qual Barcelona hauria sigut la tercera ciutat amb més robatoris en vehicles el 2022, quan una onada de robatoris en aparcaments per part d’una banda va fer disparar el nombre de delictes d’aquest tipus.