Xoc tèrmic

Així es va escalfar i refredar de cop l’aigua del mar a Barcelona per l’onada de calor i la tempesta

DIRECTE | Així hem explicat l’onada de calor i les tempestes dels últims dies a Catalunya i BarcelonaAixí hem explicat l’onada de calor i les tempestes dels últims dies a Catalunya i Barcelona

CLIMA TARDORENC | L’Aemet avisa que el setembre començarà fresquetL’Aemet avisa que el setembre començarà fresquet

AFECTACIONS | El temporal a les Balears i Catalunya obliga a cancel·lar o desviar més d’un centenar de volsEl temporal a les Balears i Catalunya obliga a cancel·lar o desviar més d’un centenar de vols

undefined26820848 barcelona    02 08 2014    una joven se protege de la lluvia180807225641

undefined26820848 barcelona 02 08 2014 una joven se protege de la lluvia180807225641

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha patit un xoc tèrmic a causa de la tempesta d’aquest cap de setmana. Al seu torn, Barcelona també ha experimentat un descens sobtat de la temperatura del mar a la seva costa. L’aigua de la vora s’ha tornat tres graus més freda des de divendres, reflex de les temperatures i precipitacions experimentades en la superfície.

Segons les dades de la boia dels Ports de l’Estat a Barcelona, els banyistes han notat un canvi a partir de divendres. Fins aquell dia, l’aigua encara rondava els 30 graus; en canvi, el termòmetre de la boia ha registrat 25,8 graus el matí d’aquest dilluns. És una diferència notòria en tan sols tres dies, sobretot si es considera que el mar sol variar de temperatura d’una manera molt més esglaonada amb el pas d’estacions.

Tot i que la temperatura continua sent molt alta per tractar-se d’aigües mediterrànies, és probable que continuïn refredant-se pel canvi de temps durant el transcurs de la setmana. A continuació, es pot consultar un gràfic amb les temperatures de l’aigua a les platges de Barcelona en els últims dies.

Una onada de calor apaivagada per la tempesta

Notícies relacionades

Segons el Meteocat, les temperatures van descendir 10 graus a la capital catalana per la tempesta del cap de setmana: van passar de sumar 30,8 graus de mitjana dijous passat a 20,9 graus de mitjana diumenge. Les pluges han sigut les úniques que han pogut apaivagar les aclaparadores onades de calor que han castigat els barcelonins de dia i de nit aquest agost.

De tota manera, el pronòstic meteorològic del Meteocat promet més estabilitat en els pròxims dies. A les tempesteselèctriques i de calamarsa les segueix una brisa d’aire fresc que, de moment i per a tranquil·litat de molts, ha vingut per quedar-se uns dies més.