Premis extraoficials

La votació popular prefereix Mozart, el segon millor carrer decorat ‘oficial’ de Gràcia

La votació popular prefereix Mozart, el segon millor carrer decorat ‘oficial’ de Gràcia

GAL·LA VILA MATAMALA

1
Es llegeix en minuts

Les Festes de Gràcia 2023 han arribat a la seva fi i el concurs de carrers engalanats d’aquesta edició ha coronat el carrer Progrés com el més ben decorat segons el jurat oficial. No obstant, l’opinió popular sembla no estar completament d’acord amb el rànquing. Els assistents a la festa major han pogut votar a través de l’‘app’ de la celebració quin era el seu carrer favorit i el criteri ciutadà ha diferit lleugerament del dels experts, tot i que ha mantingut unes preferències molt similars a les de l’any passat.

El veredicte popular ha donat el primer lloc de la classificació 2023 al carrer Mozart, inspirat en l’univers d’‘Alícia al país de les meravelles’. El segueix Progrés, amb la proposta ‘Formiguers’. Curiosament es tracta dels mateixos dos carrers que van encapçalar la llista oficial, però en ordre invers, ja que el jurat va elegir primer Progrés i segon Mozart.

El rànquing complet es pot consultar en l’aplicació de la Festa Major de Gràcia, on consta també el resultat dels anys previs. Així, pot constatar-se que no és la primera vegada que les dues vies competeixen pel favoritisme veïnal. En l’edició 2022, les posicions es van invertir i Progrés va desbancar Mozart en la votació ciutadana, deixant-la amb la set, que han satisfet aquest any, de ser la número u.

Notícies relacionades

Tancant el podi popular d’aquest agost hi ha el carrer Llibertat, decorat com l’illa de Pasqua, ‘Rapa Nui’. Una elecció que segur que ha sorprès el jurat de la competició després d’haver-la situat en la vuitena posició en la seva classificació. Aquesta via, com es pot observar en les votacions d’edicions anteriors, és una de les favorites entre els votants. El 2022 també va quedar per sobre del veredicte del jurat de les festes, en quarta posició després de quedar sisena.

El carrer Verdi també és un dels favorits de cada any, de fet l’anterior va obtenir el primer premi del jurat. Aquest any, decorat amb la temàtica d’‘El flautista d’Hamelín’, apareix com a quart classificat en el concurs coincidint amb la votació popular.