Competició disputada

DADES | ¿Quins carrers decorats arriben més ben posicionats al concurs de les festes de Gràcia 2023?

DADES | ¿Quins carrers decorats arriben més ben posicionats al concurs de les festes de Gràcia 2023?

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Les festes de Gràcia 2023 tornen a enlluernar el públic amb una exhibició de creativitat veïnal als 23 carrers decorats que participen aquest any en la competició. Aquest dijous a les 18h tindrà lloc l’esperada entrega de premis a les millors propostes, resolent un concurs molt disputat. Cada comissió de veïns ha lluitat per aconseguir cridar l’atenció del jurat amb una temàtica original i detalls molt elaborats per als premis sectorials a la millor portalada, el millor sostre o la millor iniciativa sostenible.

El veredicte és impredictible, tot i que cada any hi ha favorits. El palmarès recent dels carrers amb més múscul creatiu pesa bastant, tot i que els últims quatre anys la primera posició ha canviat de mans cada vegada. El carrer vencedor l’any passat va ser Verdi, amb una elaborada recreació de l’univers del Quixot de Cervantes. Al recollir el reconeixement a l’escenari, portaveus de Verdi van explicar que tenien aquesta temàtica triada per a l’edició del 2020 però la pandèmia els havia impedit portar-la a terme.

Notícies relacionades

El 2021 i el 2020 no hi va haver concurs a causa de la covid, que va obligar a celebrar una versió més reduïda de la festa major. La pausa va portar l’organització a plantejar-se prescindir del concurs, per reconèixer per igual l’esforç de tots els carrers, però les comissions veïnals finalment van votar mantenir la tradició. Abans de la pandèmia, el 2019, la victòria va ser per a Progrés amb un decorat dedicat als personatges de Harry Potter. L’any previ havia guanyat la competició l’ornamentació rural de Llibertat i el 2017 va ser la travessia de Sant Antoni, convertida en un gèlid poble pirinenc amb estació d’esquí i església romànica.

El rànquing per palmarès

EL PERIÓDICO ha fet l’experiment de calcular la puntuació mitjana dels 23 carrers d’aquest any en les últimes edicions, per veure amb quin palmarès arriben a la cita amb el jurat. Els més ben posicionats, segons aquest criteri purament de trajectòria, són Progrés, Verdi i la travessia de Sant Antoni. Tot i que es pot dir que la pandèmia ha forçat relleus en la composició dels equips de voluntaris de cada carrer i que hi ha alguns carrers intermitents que han faltat en alguna ocasió, igual que aquest any falta Maspons.