Festival LGTBI+

Eufòria col·lectiva en la recta final del Circuit: més de 7.000 gais vibren a la Fira a Barcelona

La macrotrobada internacional s’acomiada aquest diumenge després de revolucionar durant nou dies l’oci de la ciutat i el Gaixample

12.000 gais es reivindiquen en la festa aquàtica del Circuit Festival 2023

El Circuit gai torna amb rècord de reserves a Barcelona

Eufòria col·lectiva en la recta final del Circuit: més de 7.000 gais vibren a la Fira a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona acomiadarà aquesta nit milers de gais arribats a la ciutat des de més de 80 països en l’última setmana per disfrutar del Circuit Festival, que en els seus 14 anys d’història s’ha convertit en cita internacional imprescindible del col·lectiu. Amb la majoria de les festes ‘sold out’, sense entrades des de fa setmanes, el macroesdeveniment d’aquest agost ha estat marcat per xifres rècord de participació, després de l’aturada de la pandèmia i la resurrecció de la trobada l’estiu passat. La festa principal, aquest dissabte a Fira Gran Via, va atraure més de 7.000 participants, mentre que l’última cita (La Leche) es viurà aquest diumenge de valent al Razzmatazz.

Alguns dels viatgers del col·lectiu LGTBI+ aprofitaran per quedar-se uns dies més a Barcelona, però la gran majoria tornarà al seu país entre dilluns i dimarts. Des dels EUA (un dels principals mercats emissors) fins al Pròxim Orient, passant per Àsia, la cita ha destacat per la seva multiculturalitat i per agitar la facturació de molts comerços i restaurants de la ciutat, especialment els situats en el tram central de l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Els dos hotels Axel de la zona, especialitzats en la clientela gai, han penjat el ple tots aquests dies, però els participants també s’han desplegat per establiments del districte i de Ciutat Vella, amb el W entre els seus preferits.

Setmana de gran activitat econòmica

El desembarcament ha compensat un any de moderada activitat turística al Gaixample, potser per la gran competència internacional, i cada vegada més destinacions posicionades com a ‘gayfriendly’ i per l’efecte de la crisi que ha ajustat alguns pressupostos viatgers. Però el Circuit era l’excusa perfecta per tornar a Barcelona i els negocis de la zona ho han notat. Diversos establiments de moda i complements consultats parlen d’augments de la facturació que van del 20% al 100%.

Les caixes dels bars i restaurants també s’han oxigenat aquests dies, ja que entre festes els participants han ocupat moltes terrasses i barres, que han compensat l’èxode vacacional de l’agost. Fins i tot els gimnasos d’hotel i de la cadena DiR (que ha venut més de 300 abonaments especials) a la zona han constatat aquesta hiperactivitat. A Bioenergy, botiga de nutrició esportiva i suplements del carrer de Casanova, expliquen que les vendes han pujat un 20%, tot i que en petites dosis de cara als dies d’estada, diuen, amb els nord-americans al capdavant.

Perquè ningú amaga que el propòsit de Circuit és lúdic i reivindicatiu d’una llibertat que molts dels seus participants no poden disfrutar al seu país d’origen. I a tal efecte, aquests dies són d’exaltació i eufòria. Poca roba, desinhibició, diversió i molta música, sense distinció d’edat ni anatomia. Els escenaris principals han sigut el Water Park Day d’Illa Fantasia, i també Razzmatazz, el Go Beach Club de Sant Adrià que ahir dissabte es va omplir a la tarda, i d’altres.

Notícies relacionades

A Fira Gran Via, convertida en la festa central perquè la d’Illa Fantasia tenia dos formats i horaris (diürna i nocturna), més de 7.000 persones han ballat fins a les sis del matí, gairebé 2.000 més que fa un any, quan es va estrenar l’emplaçament i encara s’arrossegaven algunes restriccions viatgeres pel coronavirus.

També es preveia el ple en els dos saraus finals de diumenge, l’Aftersun Pool Party al Go Beach Club, i el tancament La Leche d’aquesta nit al Razzmatazz. Matinée Group, l’empresa catalana organitzadora, ja ha publicitat la pròxima cita, el juny que ve a Tailàndia, que s’afegirà a la 15a edició barcelonina el 2024.