Del número 19 al 16

Barcelona baixa tres posicions en el rànquing de despesa en luxe Julius Bär

INTERNET | El luxe punxa en experiència de compra ‘online’: a internet falta mim, exclusivitat i toc humàEl luxe punxa en experiència de compra ‘online’: a internet falta mim, exclusivitat i toc humà

IMITACIONS | El preu i l’hostilitat amb el luxe eleven el percentatge de gent que compra imitacionsEl preu i l’hostilitat amb el luxe eleven el percentatge de gent que compra imitacions

MODA | H&M demanda Shein acusant-la de copiar-li els dissenysH&M demanda Shein acusant-la de copiar-li els dissenys

Barcelona baixa tres posicions en el rànquing de despesa en luxe Julius Bär

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona passa d’estar en la 16a posició a ocupar el lloc 19è com a ciutat amb més desemborsament en serveis i productes de luxe per part de les persones amb més patrimoni net (a partir d’1 milió de dòlars americans com a mínim). Aquesta caiguda de tres posicions va seguida del descens que també han experimentat les altres ciutats europees en la classificació, segons l’informe «Global Wealth and Lifestyle Report 2023» de Julius Bär.

En aquesta investigació es van enquestar els subjectes sobre el seu comportament de consum de productes i serveis en diferents ciutats entre el febrer i el març del 2023.

Per primera vegada des que es va començar a elaborar l’estudi, Europa forma part d’una de les regions més assequibles per viure bé. Londres, en segon lloc l’any anterior, cau a la quarta posició i Mònaco és l’única ciutat europea que es manté en la seva posició de l’any anterior.

Màsters MBA versus vols ‘business’

La capital catalana ofereix serveis que ocupen la primera posició en el rànquing mundial i que, per tant, les persones adinerades valoren específicament de Barcelona.

Els Màsters en Administració d’Empreses són els que generen més ingressos en comparació amb les altres ciutats del món estudiades. Empatada amb altres capitals de l’estudi, Barcelona pot presumir de generar un interès considerable en les persones amb un alt patrimoni per invertir en aquest tipus d’educació. En canvi, a la gent benestant els indueix a molt poc malbaratament la compra de bitllets d’avió de classe ‘business’ en comparació amb les altres zones.

Les bosses de mà i les cirurgies làser oculars tampoc són un factor que condicioni la ciutat per arribar a la posició de lideratge, mentre que les joies i els aparells electrònics generen un desemborsament de diners importants.

Assegurances, un ítem singular

Notícies relacionades

Un dels fets més curiosos és on se situa la ciutat mediterrània amb referència a la despesa de les pòlisses privades de sanitat. Tenint en compte que en el rànquing entren ciutats dels Estats Units, com Nova York i Miami, on la sanitat és molt costosa, Barcelona se situa en el lloc número 10 de la classificació, per sobre de la mitjana global. Tot i que Espanya compta amb una sanitat pública funcional, les persones amb més d’1 milió de dòlars aposten per assegurar-se en l’àmbit privat.

L’informe mostra que les persones amb comoditats estan prenent cada vegada més mesures per preservar la seva salut i el seu patrimoni. Les pràctiques de benestar i educació són les seves principals prioritats per mantenir-se en els seus estatus. No obstant, arran de la pandèmia, els experts han detectat un auge d’activitats socials, com un bon sopar i la despesa en hotels.