Tanquen tres establiments històrics molt populars a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres locals clàssics de la ciutat de Barcelona abaixen les persianes per sempre. Almenys, tal com se’ls coneixia: El Dorado, Granja Vendrell i la cèntrica botiga d’esport Base de la rambla Catalunya. Un mes de juliol que acomiada un trio d’establiments molt populars entre la ciutadania barcelonina i que, sens dubte, alguns recordaran amb molta nostàlgia.

El Dorado Disco club (Gràcia)

El Dorado Disco Club de la plaça del Sol és un d’aquells pubs pels quals han passat tota mena de persones: des d’una veïna de tota la vida del barri de Gràcia fins a Pasqual Maragall i turistes de mig món. Dissabte passat, 15 de juliol, va tancar les seves portes per reobrir-les amb una altra fragància: La Kontra de Gràcia.

Amb un nou nom, propòsit i responsables, el bar oferirà a partir de setembre una agenda plena d’activitats contraculturals i polítiques, amb valors antiracistes, antifeixistes, LGTBIQ+ i de llibertat sexual. L’establiment s’inaugurarà dissabte vinent, 22 de juliol, amb servei de cocteleria i restaurant a la seva terrassa i al seu interior.

Granja Vendrell (Eixample)

No és la primera vegada que Granja Vendrell pateix els seus alts i baixos. El 2019 va tancar quan el propietari, Demetri Vendrell, tercera generació del negoci centenari, es va jubilar. El 2021, Anna Grau, va reprendre les regnes del local fins a la data per tornar a convertir-lo en una de les cafeteries més icòniques del barri de l’Eixample.

El 19 de juliol, amb una publicació d’Instagram, la titular del bar es va acomiadar de la restauració, la seva llegendària nata batuda i crema catalana per dedicar-se a esdeveniments privats. El negoci no havia funcionat com tenia previst i ha hagut d’abandonar el local. Ara busca nous ‘grangers’.

Base (rambla Catalunya)

Notícies relacionades

La botiga Base de la rambla Catalunya tanca pròximament i és el segon establiment de la cadena que deixa enrere Barcelona, després del seu primer comiat al centre comercial Glòries. El local que es va inaugurar a finals de la dècada dels 80, segons ha avançat ‘Metrópoli Abierta’, abaixarà la persiana el dissabte 29 de juliol, després de més de 35 anys d’activitat.

La companyia se centra en la venda de roba d’esport, actualment factura 175 milions d’euros i compta amb una xarxa d’uns 280 punts de venda. Encara s’està buscant el nou operador que ocuparà el seu lloc i, mentrestant, els treballadors del lloc han alertat els clients amb un missatge de comiat al seu aparador: «Volem agrair la seva confiança durant tots aquests anys».