Famílies de 300 nens d’una escola de Barcelona denuncien que no tindran edifici el curs vinent

Google Maps

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Auditori de Barcelona ha denunciat que no podrà començar les classes el 6 de setembre a causa del retard de més d’un mes de les obres de construcció del seu nou centre, ubicat al carrer Zamora, al districte de Sant Martí. Fins ara l’AFA no ha rebut «cap alternativa per als estudiants» i no saben si podran començar l’inici de curs amb normalitat.

De moment els nens han estat fent classe en un edifici del carrer Almogàvers, on es preveu que el curs vinent s’instal·li una altra institució: l’Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona. Les famílies denuncien que més de 300 alumnes d’entre tres i set anys quedaran sense ubicació alternativa per continuar els seus estudis.

Quan era una escola pública, va començar a funcionar en barracons situats en un centre cívic el 2018 amb la promesa del Consorci d’Educació de Bracelona que l’obra definitiva s’acabaria en tres o quatre anys perquè «la ubicació provisional no podria absorbir més alumnes més enllà d’aquell termini», segons l’AFA.

Les famílies afirmen que des dels inicis s’ha anat expandint en mòduls dins d’un solar insuficient. A més, la ubicació és poc desitjable per a nens, ja que el recinte està envoltat d’obres limítrofes i negocis d’oci nocturn que han provocat situacions perilloses com la caiguda d’eines pesades al pati de l’escola i fins i tot que una nena de tres anys trobés una pastilla d’èxtasi.

Així mateix, l’equip directiu de l’escola també lamenta la situació i argumenta que crear una comunitat educativa des de zero és complicat per si, però que si s’hi sumen els «problemes de seguretat» i les «promeses incomplertes per part de l’Administració», es genera encara més «tensió».

Actualment, l’escola acull dues línies d’aproximadament 25 alumnes per classe, des d’infantil 3 fins a segon de primària, 250 nens als quals s’afegiran 40 més per al curs 2023-2024.

Notícies relacionades

Davant aquesta realitat, les famílies han informat que han demanat al Consorci d’Educació que «posi tots els recursos humans i econòmics necessaris amb la màxima celeritat perquè els nens de l’escola puguin començar el 6 de setembre amb garanties».

En el cas que es torni a produir un incompliment, les famílies han avisat que ocuparan l’espai del nou emplaçament de l’escola i que no es mouran fins que estigui acabat.