«Fora especuladors»

Veïns irrompen en la inauguració del Tanatori de Sants per protestar contra la seva obertura

Veïns irrompen en la inauguració del Tanatori de Sants per protestar contra la seva obertura

Stop Tanatori Sants

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous a les dotze del migdia, nombrosos veïns del barri de Sants de Barcelona han irromput en la inauguració del nou Tanatori de Sants, un equipament que, des que es va donar a conèixer el projecte, ha topat amb l’oposició de part de la ciutadania i entitats de la zona.

Fa temps que la plataforma Stop Tanatori Sants denuncia que la instal·lació del tanatori a l’antiga fàbrica dels Germans Climent és un «cas extrem d’especulació». En aquest lloc anteriorment estava situat el parc infantil Happy Parc Sants, que va abandonar el lloc el 2019 després que la propietat de la finca incrementés el preu del lloguer. Posteriorment, la funerària San Ricardo SL va arrendar l’espai i en aquell moment va començar una resistència veïnal «contra l’especulació i gentrificació» que aquest dijous ha tornat a passar a l’acció.

Notícies relacionades

Així mateix, la plataforma retreu a l’Ajuntament de Barcelona el fet de permetre la instal·lació d’una funerària en «un edifici protegit, considerat peça modernista protegida i considerada com a bé cultural d’interès local», i lamenta que aquesta reforma també representa «la pèrdua dels espais públics dels voltants de l’edifici, utilitzat des de sempre pels veïns i veïnes per fer activitats culturals, d’oci i reivindicatives».

Amb crits, xiulets i pancartes de «Fora especuladors» i «Stop Tanatori», mig centenar de veïns han entrat al nou Tanatori de Sants en la que havia de ser la seva primera jornada en funcionament. També s’han fet parlaments per mostrar el seu rebuig d’un equipament que qualifiquen d’«innecessari, insostenible, que provocarà embussos i augmentarà la contaminació» al barri.