Conflicte al Triangle Golf

Els bars demanen guerra al «botellon i l’incivisme» i no a les terrasses del Poblenou

Barcelona amenaça de tancar dues hores abans els bars musicals del Triangle Golf si segueix el soroll

L’oci nocturn es rebel·la contra el pla municipal per als bars del Triangle Golf del Poblenou

La Barcelona que no pot dormir pel soroll i l’incivisme

Els bars demanen guerra al «botellon i l’incivisme» i no a les terrasses del Poblenou

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Les mesures previstes per l’Ajuntament de Barcelona per frenar els problemes de convivència que genera l’oci nocturn entre els residents de la zona del Triangle Golf del Poblenou han provocat el rebuig total dels bars i restaurants de la zona, que se senten «criminalitzats». Creuen que «a curt termini» només contemplen avançar l’horari de tancament de les seves terrasses, en lloc d’abordar el «botellon i l’incivisme», contra el qual demanen mà dura.

«L’esborrany del pla d’acció passa de puntetes sobre aquests fenòmens», lamenta el Gremi de Restauració, que ha presentat al·legacions contra l’estratègia municipal i espera reunir-se aviat amb el regidor de Sant Martí, David Escudé.

En representació dels afectats, el director de la patronal, Roger Pallarols, insisteix que «es tracta d’un problema d’ordre públic que s’ha d’abordar a través de l’Ordenança de civisme i sense criminalitzar els restauradors» situats a la zona, que el consistori denomina Triangle Lúdic. Les queixes veïnals pel soroll i l’incivisme nocturn han desembocat en un pla per domesticar la zona que, segons explica l’entitat a aquest diari, posa el focus en les terrasses, que «no són responsables» del que passa en l’entorn, en plena via pública.

L’esborrany del pla d’acció elaborat pel govern municipal està en fase d’informació pública i també compta amb la ferma oposició del sector de l’oci nocturn, mentre contempla una potencial retallada horària del tancament dels locals si la situació no millora. L’associació Fecalon també hi ha al·legat en contra.

«Desconnexió amb la realitat»

En el cas del Gremi de Restauració, Pallarols afirma que al sector li «preocupa la desconnexió [del consistori] amb la realitat», perquè «cap dels problemes a què es refereixen els informes municipals (‘botellons’, incivisme, baralles i agressions) tenen res a veure amb la restauració». Per contra, de nou col·loca les terrasses en el punt de mira, diu.

Notícies relacionades

El col·lectiu remarca que no és la primera vegada que l’ajuntament «imposa restriccions a la restauració per lluitar contra problemàtiques completament alienes». Argumenten que la Guàrdia Urbana «no assenyala les terrasses en cap moment i que «és obvi que el pol d’atracció són les discoteques, malgrat que el problema és d’ordre públic». Per això, Pallarols reclama que s’utilitzi l’Ordenança del civisme com a eina per apaivagar la zona.

En una nota, el gremi ha demanat aquest dijous prudència als partits polítics, alertant que «criminalitzar els negocis de restauració genera frustració i desafecció entre les milers de famílies que viuen d’aquest sector». I manté que el pla tampoc ajuda els veïns que tenen les molèsties «perquè no s’incideix sobre les veritables causes».