Convidat per Hidalgo

Collboni viatja aquest divendres a París en el seu primer viatge oficial com a alcalde

L’alcaldessa de la capital gal·la, que havia tingut molt bona relació amb Ada Colau, estrena l’agenda internacional del nou govern municipal

Colau arriba tard al primer ple de Collboni

Aquest és l’equip de govern municipal de Barcelona per al mandat 2023-2027

Collboni viatja aquest divendres a París en el seu primer viatge oficial com a alcalde

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Jaume Collboni viatja aquest divendres a París convidat per l’alcaldessa de la capital gal·la, Anne Hidalgo, en el que serà el seu primer viatge oficial com a alcalde de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer aquest dimecres la visita institucional, que inclou una reunió amb la seva homòloga parisenca i l’assistència a dos actes de la Festa Nacional de França, que se celebra precisament el 14 de juliol.

Notícies relacionades

La reunió mirarà de «reforçar la col·laboració entre les dues capitals, que volen continuar mantenint una forta projecció en l’escena internacional», afirma el consistori. Les dues ciutats, recorda, tenen «un paper molt actiu» en xarxes de ciutats com la C40 i Eurocities. Hidalgo tenia una estreta relació amb l’exalcaldessa Ada Colau, amb qui va compartir diverses reunions i estratègies sobre problemàtiques compartides, com l’accés a la vivenda o la gestió del turisme de masses. A més, París va ser la ciutat convidada de la Mercè del 2016. Ara la primera regidora gal·la, que és a més una destacada dirigent del Partit Socialista francès, brinda a Collboni (PSC) en el seu primer mes en el càrrec la primera invitació oficial fora d’Espanya.

L’agenda divulgada consta de tres punts. A partir de les 10 hores Collboni assistirà a la desfilada militar de la festa nacional. Contemplarà la rua als Camps Elisis al costat d’Hidalgo i altres mandataris. Al migdia acudirà a l’anomenat ‘dinar de les tropes’, que organitza l’Ajuntament de París per rebre representants militars. I finalment a la tarda, cap a les 14.50 hores, els dos alcaldes es reuniran al despatx institucional d’Hidalgo. El comissionat de Relacions Institucionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla, exercirà d’escuder del nou alcalde en la visita.