El nou mandat

Colau arriba tard al primer ple de Collboni

Així s’asseuran els regidors de Barcelona en l’era de Collboni

Aquest és l’equip de govern municipal de Barcelona per al mandat 2023-2027

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Els 41 regidors de l’Ajuntament de Barcelona han estrenat pupitre aquest dimarts en una breu reunió del consell plenari, la primera del mandat si no es té en compte el ple d’investidura. El motiu de la reunió, designar els representants del consistori a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Dues absències

Però no tots els edils han arribat a classe i l’escola ha començat sense ells el curs. Estrenava plaça el nou alcalde, Jaume Collboni, que ha presidit una sessió sense intervencions ni conflictes, que ha durat dos minuts i mig, segon amunt i avall.

Al principi, observant l’hemicicle, Collboni ha demanat als regidors que s’anessin asseient i ha detectat dues absències: «Ens falta l’alcaldessa Colau, ¿què està venint?», ha preguntat mirant als seients de Barcelona en Comú. I ha prosseguit amb la segona absència: «¿I la tinenta Gay? Bé, ¿podem començar, oi, secretari? Tenim quòrum». I així ha començat el ple, sense Colau i sense la segona tinenta d’alcaldia, Maria Eugènia Gay.

Collboni, membre nat de l’AMB

En canvi, els 11 regidors de Junts han arribat els primers, i s’han fet una foto de grup. Collboni ha confiat que els debats dels plenaris estaran marcats per la cordialitat i ha acomiadat els regidors donant per aixecada la sessió. I els ha citat per d’aquí dues setmanes, en al·lusió al ple del cartipàs, previst per a l’última setmana de juliol.

Notícies relacionades

Els grups han aprovat la llista de nomenaments com a representants de Barcelona a l’AMB, que ells mateixos elegeixen. Per part de Junts seran Xavier Trias, Jordi Martí Galbis, Damià Calvet, Joana Ortega, Josep Rius, Assumpció la Nou i Ramon Tremosa. Pel PSC, Laia Bonet, Albert Batlle, Jordi Valls, Marta Villanueva, Raquel Gil i Rosa Alarcón. Collboni no figura a la llista per ser membre nat de l’AMB com a alcalde.

Per Barcelona en Comú han sigut nomenats representants en la corporació Janet Sanz, Guillermo López, Carolina Recio, Jéssica González i Lucía Martín. Per ERC, Elisenda Alamany, Jordi Castellana i Jordi Coronas. Pel PP, Ángeles Esteller i Víctor Martí, i per Vox, Gonzalo de Oro Pulido.