Tradicions

Barcelonins porten a beneir els seus vehicles per Sant Cristòfol

Barcelona promourà el patrimoni religiós de la ciutat com a filó turístic

Barcelonins porten a beneir els seus vehicles per Sant Cristòfol

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada 10 de juliol, el dia de Sant Cristòfol (o Sant Cristòfor), veïns de Barcelona s’acosten a la seva capella situada al carrer del Regomir per beneir els seus cotxes, motos, bicicletes i altres vehicles. I aquest any no havia de ser menys. Aquest dilluns s’han vist desfilar diversos conductors per aquest carrer del barri Gòtic.

Sant Cristòfol és considerat el patró dels automòbils i protector dels viatgers. Per això, durant aquest dia conductors de tot tipus passen per davant de la capella perquè beneeixin els seus vehicles i, segons aquesta tradició, disfrutar de la protecció d’aquest sant durant tot l’any.

El capellà ruixa amb aigua beneïda els vehicles que s’acosten i pronuncia aquestes paraules: «Que per intercessió de Sant Cristòfol, beneeixi aquest cotxe, la seva conductora i les persones que hi porta i hi portarà».

Notícies relacionades

Aquesta festivitat té també el seu plat típic a la capital catalana: el volant de «Sant Cristòfol». Es tracta d’un dolç fet de brioix, decorat amb fruita confitada i sucre, que té forma de volant. Pels seus ingredients recorda, en part, la coca de Sant Joan. Es pot trobar en pastisseries barcelonines ubicades a prop de la capella.

A més, des de fa alguns anys, un grup d’aficionats als cotxes clàssics aprofiten la festivitat de Sant Cristòfol a Barcelona per mostrar els seus vehicles i portar-los a beneir a la capella.