Lloguer de pisos

Collboni declara Barcelona zona de mercat de vivenda tensionada per frenar la pujada de preus

Enèsim rècord dels lloguers a Barcelona: 1.087 euros al mes per un pis

Collboni declara Barcelona zona de mercat de vivenda tensionada per frenar la pujada de preus

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha firmat aquest dijous el decret per declarar la ciutat zona de mercat de vivenda tensionada d’acord amb el que preveu la llei estatal de vivenda per aplicar l’esmentada norma d’immediat i «garantir l’accés» de la ciutadania a aquest dret fonamental.

«Volem protegir l’accés a l’habitatge als 73 barris de la ciutat», ha ressaltat l’alcalde després d’anunciar la primera decisió del nou govern municipal, que també pretén frenar l’espiral de pujada de preus a la capital catalana, ha dit.

Ha explicat que la nova llei estatal preveu quatre requisits perquè un municipi sigui declarat zona de mercat tensionada, dels quals Barcelona en compleix tres, així que és necessària una intervenció «urgent» per revertir aquesta situació.

Notícies relacionades

En concret, es pot declarar quan el percentatge de la renda de les llars dedicat al lloguer supera el 30% –i a Barcelona és del 36%–; quan el percentatge de la renda de les llars dedicat a la hipoteca supera el 30% –i a la ciutat és del 43%–, i quan l’increment dels preus dels últims cinc anys és superior a tres punts percentuals a l’evolució de l’IPC.

El nou alcalde ha assegurat que mobilitzaran tots els recursos, tant públics com privats, per generar més oferta amb més pisos de lloguer al mercat, una mesura que ha descrit com la manera «més eficient» de rebaixar el cost de la vivenda.