‘Time lapse’

VÍDEO | Així ha sigut la demolició dels cines Maremàgnum del Port Vell de Barcelona

El Maremàgnum es reinventarà amb més gastronomia i una inversió de 15 milions

Barcelona accelera les obres del Port Vell per acollir la Copa Amèrica de vela

VÍDEO | Així ha sigut la demolició dels cines Maremàgnum del Port Vell de Barcelona

Obres i Serveis Roig

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’edifici dels cines Maremàgnum, al Port Vell de Barcelona, ja s’ha demolit completament. Estava previst que les tasques finalitzessin el febrer passat, però han acabat demorant-se uns mesos més. Ara que ha acabat l’ensorrament, l’empresa Obres i Serveis Roig ha publicat un vídeo a càmera ràpida en què es veu com ha sigut tot el procés de demolició.

Aquestes obres són una de les actuacions que ja estaven previstes en el planejament del Port de Barcelona, i s’han accelerat amb els preparatius de la Copa Amèrica de Vela 2024, ja que una de les bases s’ha de situar en aquest espai. Una vegada acabi la competició, l’espai serà públic.

Notícies relacionades

Els cines Maremàgnum van estar gestionats per Cinesa i oberts al públic del 1995 al 2015. Des d’aleshores, l’edifici s’havia mantingut abandonat davant del centre comercial amb el mateix nom (que ara afronta un inversió de 15 milions d’euros per «ressuscitar» amb un nou espai gastronòmic Time Our Market Barcelona a la seva terrassa).

Aquesta no serà l’única sala de cine del moll d’Espanya que s’enderrocarà. L’altra és l’IMAX Port Vell, que va tancar un any abans que el Cinesa, el 2014. La propietat i el Port de Barcelona van estar anys estudiant propostes per salvar les instal·lacions. Finalment, el 2020, el Port va informar que finalment enderrocarà l’edifici per després construir el nou Liceu del Mar. La demolició d’aquest edifici estava prevista per abans del 2023, però encara no s’ha portat a terme. De fet, en l’actualitat s’està remodelant tant l’interior com l’exterior de l’antic IMAX perquè durant la Copa Amèrica es converteixi en un espai d’exposició i projecció d’imatges per «acostar» l’esdeveniment esportiu als barcelonins