Diverses obres tot l’estiu

Aquestes són les afectacions i alternatives per les obres de l’L4 de metro i la línia T4 del tramvia de Barcelona

Aquestes són les afectacions i alternatives per les obres de l’L4 de metro i la línia T4 del tramvia de Barcelona

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, 26 de juny, comencen una sèrie d’obres que alteraran la mobilitat al centre Barcelona i als accessos a les platges de la ciutat durant tot l’estiu. D’una banda, els treballs de millora de la línia L4 del metro tallaran el tram Verdaguer-Bogatell fins al 31 de juliol. De l’1 al 28 d’agost, el tram sense servei serà entre les estacions de Verdaguer i la Barceloneta. A més, la línia T4 del tramvia tampoc funcionarà fins al 31 d’agost. D’altra banda, les actuacions per unir el tramvia per l’avinguda Diagonal implicaran alteracions del trànsit als carrers Mallorca, València i Nàpols fins al setembre. Aquests són els principals canvis en el transport públic.

L’actuació a la Línia 4 del metro, la groga, inclou la renovació integral de sis quilòmetres de via per millorar la fiabilitat, reduir les incidències i rebaixar les vibracions del trajecte. El tall parcial fins al 31 de juliol afecta vuit cèntriques estacions: Verdaguer, Girona, Passeig de Gràcia, Urquinaona, Jaume I, Barceloneta, Ciutadella-Vila Olímpica i Bogatell.

Alternatives al tall del metro

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha admès que serà necessari fer més volta (per tant, més temps de desplaçament) per arribar a la costa de la capital durant els dos mesos d’estiu. 

Com a alternatives al tall de la L4 recomana utilitzar la resta de la xarxa de metro i les línies regulars d’autobús. A més, s’habilitarà un bus llançadora. En aquest sentit, es reforçaran les línies pròximes a la zona afectada, com l’L1 (vermella), L2 (lila) i L3 (verda), així com les línies regulars de bus 6, V19 i V21.

Els usuaris també poden utilitzar el servei de Rodalies i el bus llançadora que s’habilitarà en l’horari del metro. Efectuarà en superfície el mateix itinerari amb les mateixes parades del tram de metro anul·lat amb una freqüència de pas de 3 o 4 minuts en dies feiners.

Altres modificacions al tramvia

Notícies relacionades

A més del tall total de la T4 –que uneix Sant Adrià amb la Vila Olímpica– entre entre el 26 de juny i el 31 d’agost, hi ha una altra modificació en el servei de tramvia: la T5 i la T6 finalitzaran el recorregut a La Farinera en comptes de Glòries.

Alternatives al tramvia

Per suplir els talls a la T4 i el canvi al final del recorregut de la T5 i la T6, els usuaris poden utilitzar el servei de metro, les línies regulars de bus 7, H14, H16 i V21, el servei de Rodalies i el bus llançadora que s’habilitarà i que farà nou parades al llarg del recorregut amb el mateix horari que el tramvia.

Pots consultar l’estat de la xarxa de transport públic i calcular la millor manera de desplaçar-te a la web de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.