«Ja veurem com»

Collboni es compromet a acabar la unió del tramvia per la Diagonal de Barcelona

Collboni es compromet a acabar la unió del tramvia per la Diagonal de Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dimarts que acabarà la connexió del tramvia per la Diagonal, una gran obra que va començar amb el govern de la seva antecessora, Ada Colau. «¿Com no s’ha de connectar aquesta infraestructura?», ha dit en una entrevista a RAC-1 en la qual també ha promès acabar la reforma de la Rambla en tres anys, la meitat del temps previst.

La unió del tramvia preveu que aquest transport arribi des de la plaça de les Glòries fins a Francesc Macià i la creació de sis noves estacions. Actualment s’està portant a terme la primera fase de les obres amb la construcció de les estacions de Monumental, Sicília i Verdaguer, que haurien d’entrar en funcionament a principis de 2024.

Notícies relacionades

El que Collboni ha posat sobre la taula és una possible revisió sobre com es realitzarà la fase dos: «Arribarem fins a Verdaguer i després veurem com es fa la connexió», ha puntualitzat l’alcalde.

Segons el pla previst, amb la segona fase s’haurien de crear les parades de Diagonal/Cinc d’Oros, Balmes i Casanova i té marcada com a data de finalització al maig del 2026.