Al carrer Felipe de Paz

Troben una serp de grans dimensions a les Corts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns de la Maternitat i Sant Ramon, al districte de les Corts, han alertat aquest diumenge a la tarda de la presència d’una serp de grans dimensions dalt d’un arbre al carrer Felipe de Paz, 32. L’animal, que podria ser un pitó o una boa, està enroscat en una de les branques.

A hores d’ara es desconeix com ha arribat la serp a l’arbre. La Guàrdia Urbana s’ha desplaçat fins al carrer per estudiar els passos a seguir per retirar l’animal.

No és la primera vegada que a Barcelona s’hi troben animals exòtics als carrers. Actualment a Catalunya, segons el Projecte Exocat de la Generalitat, hi ha un total de 1.235 espècies exòtiques. D’aquestes, un total de 177 (14%) tenen un comportament invasor que provoca impactes considerables als ecosistemes naturals, en altres espècies o en les activitats humanes i econòmiques.

Un total de 5.773 animals exòtics van ser abandonats i recollits per entitats conservacionistes durant els dos últims anys a Catalunya, segons el cens d’animals salvatges que ha elaborat la fundació FAADA amb dades proporcionades per diverses entitats col·laboradores, segons va publicar El Periódico el 2015. Llavors, segons aquest cens, els rèptils, amb 4.403 exemplars, la majoria tortugues, són els animals exòtics més abandonats a Catalunya.

https://www.elperiodico.com/es/barcelona/serpiente-cambio-historia-barcelona-copito-nieve-sh/index.html?_sid=1681084800L’any 2012, FAADA va presentar el primer cens d’animals exòtics recollits a Catalunya i llavors van ser 5.349 els animals abandonats. «Dos anys després, constatem que el problema es manté», van assenyalar els responsables de la fundació fa més d’un lustre.

Prohibir o no

Notícies relacionades

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el febrer del 2020, abans que esclatés la pandèmia, crear un grup de treball que impulsés una modificació de l’ordenança d’animals per regular o prohibir la venda d’espècies exòtiques a la ciutat.

Prohibir-los, no obstant, no és competència de l’ajuntament, sinó de la Generalitat i del Govern espanyol. Els representants de les clíniques veterinàries consideren que qualsevol regulació ha d’incloure un cens d’animals exòtics i la identificació mitjançant un xip.