Investidura

El que Sirera demana per fer alcalde Collboni: ampliar l’aeroport, no connectar el tramvia

El que Sirera demana per fer alcalde Collboni: ampliar l’aeroport, no connectar el tramvia

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Daniel Sirera deu haver passat una de les setmanes més tenses de la seva vida política. Després de dies de pressió per part del PSC i del PSOE, el pròxim cap de files del PP a l’Ajuntament de Barcelona ha donat els seus quatre vots al socialista Jaume Collboni, i així l’ha convertit en el nou alcalde de la ciutat.

Juntament amb els del PP, han sigut decisius els nou vots dels Comuns, però en vista de les condicions que Sirera ha posat al PSC per donar-li suport, o els d’Ada Colau o els populars acabaran molt decebuts. Perquè les reclamacions de Sirera col·lideixen frontalment amb el que defensa Barcelona en Comú i perquè qüestionen polítiques que el PSC ha recolzat i defensat durant els anys en què ha compartit govern amb Colau.

Les peticions del PP, recollides en un document presentat dies enrere, han sigut enviades al PSC, expliquen fonts populars, que afegeixen que els socialistes els han assegurat que assumiran «gran part» de les mesures.

Seguretat

En seguretat, el PP demana 1.000 agents més de la Guàrdia Urbana i exigir-ne 3.000 més dels Mossos per a la ciutat, així com la instal·lació de càmeres de vigilància en zones conflictives i la creació d’una oficina contra l’ocupació.

En el terreny econòmic, Sirera reclama, entre d’altres, un pla de simplificació administrativa, supressió de la moratòria hotelera i del recàrrec de la taxa turística i la revisió dels plans d’usos que limiten l’obertura de nous negocis. Aposta per ampliar els horaris i comercials i de terrasses (en això podria coincidir amb el PSC sense gaires problemes).

La taxa de terrasses

Quant a la taxa de terrasses, que els socialistes fa temps que aconsegueixen que estigui bonificada en un 75%, el PP demana que es redueixi.

El document reclama que s’elimini el sistema de recollida d’escombraries porta a porta i que s’instal·lin 1.000 papereres més. En mobilitat, el PP pretén una auditoria de les ‘superilles’, revisar l’urbanisme tàctic i que les motos puguin circular pel carril bus.

Entre les reclamacions destaca la que no es connecti el tramvia per la Diagonal. Collboni es va obrir en campanya a ajornar aquestes obres, tot i que no a descartar-les. El PP exigeix que el Tranvia Blau torni a circular, que es revisin els carrils bici i se suprimeixi de forma immediata els de Via Augusta i Ganduixer, així com rebaixar la Zona Blava.

Bilingüisme sí, 30% no

Notícies relacionades

El PP demana normalitzar el bilingüisme en tots els àmbits del consistori i eliminar la mesura del 30% de vivenda protegida en les promocions i rehabilitacions, que Collboni ha plantejat revisar, així com acabar amb el dret de tempteig i retracte municipal. Proposa construir de 40.000 a 50.000 vivendes en zones «de nou desenvolupament urbanístic», com la Zona Franca i l’Eix de la Sagrera-Sant Andreu, sempre mitjançant la col·laboració publicoprivada. El document planteja no aplicar la limitació de lloguers.

En infraestructures, el PP proposa ampliar la Ronda Litoral, avançar en la cobertura de la de Dalt a Horta-Guinardó, cobrir la Gran Via entre Glòries i la sortida de Barcelona i fer el mateix amb la Ronda del Mig. I per acabar, una mica en el que coincideix amb el PSC: els populars exigeixen que el consistori lideri l’ampliació de l’aeroport.