Vídeo | La pluja provoca un despreniment a prop de Montserrat i l’evacuació d’un hotel

1
Es llegeix en minuts
ACN

La forta pluja caiguda a Montserrat ha provocat, a primera hora d’aquesta tarda, un important despreniment d’aigua, pedres i branques a prop de l’hotel del recinte de l’abadia.

L’avís ha tingut lloc poc abans de les 14 hores i fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que, tot i que en una primera valoració no han detectat afectació estructural a l’edifici inspeccionat, preventivament han optat per evacuar l’hotel.

Desallotjats

Notícies relacionades

El despreniment també ha obligat a tallar la carretera local BP-1103. Segons el Meteocat, en mitja hora van caure prop de 30 litres d’aigua per metre quadrat.

Des del monestir de Montserrat informen que el despreniment ha tingut lloc a la paret posterior de l’Hotel Abat Cisneros i que ha afectat majoritàriament la zona de la cuina. Fonts del monestir indiquen que la gent que hi havia a l’interior de l’hotel han sortit a l’exterior i que han sigut desallotjades una quarantena de persones que en aquell moment dinaven al restaurant. Precisament, aquest dissabte, 10 de juny, es compleixen 23 anys dels grans ruixats de Montserrat que van causar la mort de cinc persones.