Junta Electoral Central

Vox torna a recórrer el resultat de les municipals a Barcelona

Vox torna a recórrer el resultat de les municipals a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Vox ha decidit no donar per perduda la batalla i presentar un recurs davant de la Junta Electoral Central per intentar que revisi el vot nul que hi va haver en les eleccions municipals a Barcelona. És una decisió que arriba 24 hores després que la Junta Electoral de Zona anunciés aquest dimarts que desestimavael primer recurs que el partit ultradretà va plantejar en el mateix sentit.

Fonts de Vox han explicat que el partit ha optat aquest mateix dimecres per tornar a recórrer. I ho ha fet hores després que Barcelona en Comú llancés la tovallola i donés per definitius els resultats. Els Comuns han anunciat aquest dimecres que renunciaven a presentar més recursos.

El vot nul impugnat

Vox i Barcelona en Comú van presentar dos recursos a la Junta Electoral de Zona després del recompte de divendres passat. Els dos partits van demanar la revisió del vot nul, i els Comuns van demanar també 150 vots d’una taula de Ciutat Vella i 40 d’Horta que consideraven que se’ls negaven per un error de transcripció a l’acta. Però la JEZ va desestimar les dues peticions.

En el cas de les dues taules citades, la Junta de Zona creu que no hi ha elements que indiquin que els 190 vots han de ser per als Comuns. D’altra banda, Barcelona en Comú no en tenia prou amb aquests suports per arrabassar un regidor al PSC.

En el cas del vot nul, el jutge que va presidir el recompte de divendres passat, Joan Marsal, va advertir de viva veu que només es revisaria el que va ser impugnat durant la votació, que la llei no contemplava una revisió completa dels 6.400 nuls registrats a Barcelona en les municipals.

Notícies relacionades

Vox creu que el número és sospitosament elevat, ja que el 2019 hi va haver 1.540 vots nuls. I considera que és possible que molts dels seus vots fossin considerats nuls perquè el partit va presentar dues paperetes, una amb requadre al logo i una altra sense.

Una data en dubte

Ara toca esperar que la Junta Electoral Central decideixi es desestima o no el nou recurs de Vox. Si el desestima i el partit ultradretà manté el pols i presenta un recurs judicial, que seria el pas següent, la investidura del nou alcalde es retardaria del 17 de juny al 7 de juliol.