Recompte electoral

Colau no presentarà més recursos i dona per definitiu el resultat de les municipals

Colau no presentarà més recursos i dona per definitiu el resultat de les municipals

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Barcelona en Comú ha anunciat aquest dimecres que davant la decisió de la Junta Electoral de Zona de ratificar-se en el recompte fet divendres passat i de desestimar el recurs presentat pels d’Ada Colau perquè fos revisat el resultat de dues meses i el total del vot nul, «ha decidit no continuar amb la via administrativa i no presentarà cap al·legació més».

És a dir, els Comuns renuncien a seguir l’itinerari que els quedava, que després de la Junta Electoral de Zona suposava recórrer davant la Junta Electoral Central, amb l’opció, si aquesta instància tampoc li donava la raó, d’optar per un recurs judicial, que hagués retardat la investidura del nou alcalde del 17 de juny al 7 de juliol.

Reclamació «justa»

D’aquesta manera, Colau dona per bo i definitiu el resultat de les municipals, que la va deixar a 342 vots de Jaume Collboni i un regidor menys. El partit ha informat de la decisió defensant el recurs que va presentar: «Barcelona en Comú ha decidit no continuar amb la via administrativa i no presentarà cap al·legació més. Malgrat això, considerem que era just reclamar els drets dels votant en casos d’alguns errors evidents, i que, malgrat no alterar el resultat, era important defensar aquests vots».

Notícies relacionades

En el seu recurs, els Comuns demanaven 150 vots d’una mesa de Ciutat Vella i 40 d’una d’Horta. En cas d’haver-li sigut reconeguts, no n’hauria tingut prou per arrabassar un regidor i la segona posició al PSC. En el text enviat per una portaveu, els Comuns afegeixen que continuen intentant evitar que Xavier Trias sigui el nou alcalde: «Barcelona en Comú està centrada en les converses amb altres partits i manté la seva voluntat de trobar la fórmula adequada per fer possible un govern progressista a Barcelona».

Vox s’ho pensa

VoxA més dels 190 vots de les dues meses, Barcelona en Comú també va demanar la revisió del total del vot nul, 6.400 paperetes. I també sense èxit. La Junta Electoral de Zona va rebutjar fer-ho durant el recompte de divendres, amb l’excepció del vot nul que va ser impugnat durant la jornada electoral, i es va reafirmar en el seu rebuig del recurs dels Comuns i del de Vox, que en el seu cas només demanava la revisió del vot nul per considerar que alguns dels seus sufragis van ser anul·lats perquè van presentar dues paperetes diferents, totes dues vàlides segons la Junta Electoral de Zona. El partit ultradretà no ha decidit encara si presentarà recurs a la Junta Electoral Central o si també llançarà la tovallola.