Nit a Ciutat Vella

Hillary Clinton tria un famós restaurant del Born per sopar a Barcelona

Ha viatjat a la ciutat per participar en una conferència aquest divendres

  • Hillary Clinton es reuneix amb Felip VI a la Zarzuela

  • Obama i Springsteen, un festival al restaurant Amar

Hillary Clinton tria un famós restaurant del Born per sopar a Barcelona

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Acabada d’arribar de Madrid, l’exsecretària d’estat dels EUA i excandidata presidencial demòcrata, Hillary Clinton, ha volgut aprofitar la seva visita a Barcelona amb motiu d’una conferència per conèixer la gastronomia local. Ho ha fet aquest dijous a la nit escollint un dels restaurants de peix més reconeguts de la ciutat, i precedida per un dispositiu policial. Molt a prop de Santa Maria del Mar, ha disfrutat de l’àpat amb tres persones més, i a l’acabar no ha dubtat a fotografiar-se amb l’equip.

L’elecció de Clinton no sembla casual. El restaurant triat, l’Estimar, el millor establiment del Born, està liderat pel xef Rafa Zafra i Anna Gotanegra. Tots dos són socis també al restaurant Amar, on van sopar fa unes setmanes l’expresident Barak Obama, Bruce Springsteen i Steven Spielberg i les respectives parelles. En els dos casos, el peix i el marisc de primera qualitat que selecciona a Roses la família Gotanegra són els protagonistes de la cuina.

Aquesta nit, el grup no havia fet reserva anticipada i, tot i que el negoci estava ple, com és habitual, han aconseguit acomodar-los.

Dues hores de vetllada

En aquest cas, la que va ser dona de l’expresident Bill Clinton hi va acudir poc després de les nou de la nit i es va acomodar en una taula tranquil·la del local, de petites dimensions. Segons testimonis, van demanar unes anxoves del Cantàbric, torrades amb mantega de caviar, ostres, una saltat de cloïsses, xipirons, un llenguado i un pagell, acompanyats per una amanida de tomàquet espàrrecs verds i patates, entre d’altres. I un parell de postres. Van acabar el sopar cap a les onze de la nit, quan l’exprimera dama es va fer una foto amb l’equip de l’Estimar, molt somrient i accessible.

Notícies relacionades

També Obama va protagonitzar una foto similar que va fer la volta al món i ha multiplicat la notorietat de l’Amar. Aquest dijous, la que va ser rival de Trump el 2016 s’ha deixat retratar per aquest diari al sortir.

Clinton, que a Madrid es va reunir amb el president Pedro Sánchez, i també amb el rei Felip VI, protagonitzarà aquest divendres l’acte central del 50è aniversari del Cidob (centre d’investigació en relacions internacionals), sota el títol ‘A life inglobal politics’, en un format de conversa amb el director de l’entitat, Pol Morillas.