Soroll

Una trentena de terrasses de Ciutat Vella hauran de tancar abans

  • Les terrasses del carrer més transitat de la Barceloneta hauran de tancar abans

  • Queixes veïnals per l’alt volum dels concerts de Coldplay a Barcelona

  • Enric Granados continua sense agafar el son: els búnquers de l’Eixample

Una trentena de terrasses de Ciutat Vella hauran de tancar abans

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les noves limitacions de l’horari d’obertura de terrasses en zones tensionades acústicament del districte de Ciutat Vella de Barcelona ja s’han publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPV). Ara s’obrirà un període d’al·legacions i, quan el decret passi a aprovació definitiva, suposarà que 28 establiments més hauran de tancar les 23.00 h cada dia de la setmana. Així s’avançarà l’horari actual, que permet obrir fins a la mitjanit els dies feiners i fins a la 01.00 h de la matinada el cap de setmana.

Els locals afectats estan ubicats al carrer Miquel Pedrola i Alegre, al barri de la Barceloneta, i també en diferents carrers del nucli antic, com Fonollar, Carders, Allada-Vermell i Tantarantana.

Ciutat Vella ja ha aplicat aquesta normativa als carrers Joaquim Costa, plaça dels Àngels, carrer Escudellers, plaça George Orwell (al Gòtic i el Raval) i en els seus entorns, després de l’estudi que es va fer per avaluar els nivells de soroll en aquests punts de la ciutat. Gràcies als aparells de monitoratge es va comprovar que en període nocturn –de 23.00 h a 07.00 h– se superaven els objectius de qualitat acústica.

Els restauradors protesten

Notícies relacionades

El Gremi de Restauració de Barcelona ha reaccionat a la notícia amb l’emissió d’un comunicat en el qual qualifica d’«impròpia i inaudita» la decisió. El seu director, Roger Pallarols, ha opinat que el govern ha «d’evitar prendre cap decisió que pugui comprometre l’executiu que assumirà les regnes de la ciutat quan es constitueixi el nou plenari municipal» i que «el que està passant a Ciutat Vella és una anomalia democràtica».

Per això, el Gremi demana que es deixi sense efecte l’aprovació inicial de les noves restriccions horàries. Quant a les que ja estan en vigor a Ciutat Vella i en altres districtes, l’entitat ha interposat recurs contenciós administratiu contra totes i cada una d’elles i ha anunciat que, quan es nomeni el nou govern municipal, proposarà reintroduir l’horari que preveu l’Ordenança (els dies feiners, a mitjanit, i els divendres i vigílies de dia festiu, una hora més tard) a totes les terrasses de la ciutat.