Campanya electoral

Andrea Motis, Carlos Bardem, Marina Subirats i311 signants més del manifest de Colau

  • Colau proposa un any gratis del Bicing per a usuaris de 16 a 20 anys

  • Ada Colau: «Després d’un altre mandat com a alcaldessa em veig fora de la política institucional»

Andrea Motis, Carlos Bardem, Marina Subirats i311 signants més del manifest de Colau

Blanca Blay / ACN

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Ada Colau ha presentat aquest dilluns un manifest en suport de la seva candidatura al capdavant de Barcelona en Comú que compta amb la firma de 315 personalitats de la cultura, de la política, del món judicial, del periodístic i de l’acadèmic, entre d’altres.

Persones que han subscrit el ‘Manifest per una Barcelona que obre camí’, en al·lusió al lema de campanya, que destaca els camins que els Comuns diuen haver obert a la ciutat, en fronts com el del combat del canvi climàtic i la política social.

Eleccions decisives

El text del manifest afirma que en les municipals del pròxim 28 de maig Barcelona «decidirà si contínua el canvi iniciat el 2015 o fa marxa enrere i torna a models del passat». I adverteix sobre l’efecte gairebé planetari que poden tenir els resultats electorals, s’entén que sobretot si l’alcaldessa no torna a ser-ho: «El que passi a Barcelona tindrà impacte més enllà de la ciutat, i que el projecte transformador liderat per Barcelona en Comú i Ada Colau és un exemple a què miren moltes altres ciutats».

«Ningú discuteix que Barcelona té la política pública de vivenda més avançada i els serveis públics més innovadors, inclosos el psicòleg municipal, el dentista municipal, una empresa pública d’energia o una inversió rècord per millorar l’educació pública de la ciutat», prossegueix el text. De fet, tots els seus rivals ho discuteixen però aquest és un altre assumpte.

El manifest ha sigut presentat aquest dilluns en un acte al Jardí dels Tarongers en el qual Colau ha agraït el suport dels que «tenen interès en què les coses canviïn». Han pres la paraula alguns dels signants, com el jurista Javier Pérez Royo i l’escriptor Carlos Zanón.

La llista

Notícies relacionades

En la llista figuren actors com Vicky Peña, Carlos Bardem, Juan Diego Botto i Antonio de la Torre; escriptors com Miqui Otero i Brigitte Vasallo; dramaturgs com Guillem Clua i Àlex Rigola, l’humorista Facu Díaz, la fotògrafa Colita, el director teatral Mario Gas, el pallasso Tortell Poltrona, la instrumentista Andrea Motis, la que va ser regidora independent amb el PSC a Barcelona Marina Subirats, la directora de cine Mar Coll. També els que van ser fiscals emblemàtics de la lluita contra la corrupció José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo, entre molts d’altres.

Els resultats

El manifest afirma que els resultats de la gestió de Colau en els dos mandats anteriors són «visibles»: «Una economia forta amb la taxa d’atur més baixa en els últims 15 anys». I conclou: «Barcelona mereix continuar avançant, mirar al futur amb optimisme i consolidar el canvi amb Ada Colau al capdavant d’un govern progressista».