Apel·lació a l’electorat d’esquerra

Yolanda Díaz crida a votar Colau per impedir que Feijóo faci alcalde Trias o a Collboni

  • Ada Colau: «Després d’un altre mandat com a alcaldessa em veig fora de la política institucional»

  • Yolanda Díaz, a Nou Barris: «No governarà la dreta a Barcelona, es digui Trias o com es digui»

Yolanda Díaz crida a votar Colau per impedir que Feijóo faci alcalde Trias o a Collboni

Jordi Otix

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Yolanda Díaz ha tornat a visitar Barcelona per recolzar la campanya d’Ada Colau, com va fer la setmana passada a Nou Barris i com farà pel tancament de campanya. Aquest dissabte ho ha fet al Carmel, a Horta-Guinardó, on ha protagonitzat una crida clàssica de campanya electoral: ha reclamat la concentració del vot progressista en una candidatura, la de Colau, per frenar a la dreta. En aquest cas, per frenar una operació de la dreta per impedir que l’alcaldessa ho continuï sent fins i tot encara que guanyi les municipals.

Ho ha fet en un barri on el 2019 va guanyar el PSC amb 4.107 vots davant els 2.743 de Barcelona en Comú. La vicepresidenta del Govern ha demanat el vot per a la candidata de Barcelona en Comú per impedir que sigui possible aritmèticament que el PP pugui garantir amb els seus regidors que o bé l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, o bé el del PSC, Jaume Collboni, siguin alcaldes.

Els vots de Sirera

Una operació que implica un hipotètic pacte de Trias i Collboni, que, en el cas que no arribessin a sumar els 21 regidors que donen la majoria absoluta, tindrien a la seva disposició els que obtingui l’alcaldable popular, Daniel Sirera, que ja ha deixat clar que no tindrà problema a blindar aquesta aliança i que el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, recolzaria aquesta opció.

«Avui que estem en l’equador de la campanya em sento preocupada perquè he escoltat a Feijóo dir que està disposat a entregar els vots a Collboni o a Trias per treure Colau de l’alcaldia», ha dit la ministra de Treball. «Quan el PP entrega els vots com si res a qualsevol d’aquestes formacions és que té clar el que estan representant», ha afegit en al·lusió a Junts i el PSC.

«Que tots es posin d’acord contra algú és bastant estrany. Sobretot en el cas de Feijóo, a qui tinc el gust de conèixer bé», ha afegit sobre la possible suma de fins a tres grups per impedir que Colau segueixi al mandat.

Collboni i l’honestedat

Collboni també ha sigut objecte d’atacs concrets. L’alcaldessa li ha tornat a retreure que no hagi contestat si tenen intenció de pactar amb Trias, és a dir, que no tanqui la porta a aquest pacte. I li ha retret que no defensi l’obra de govern que ha compartit com a soci dels Comuns en aquest mandat.

«Barcelona no pot tenir candidats a l’alcaldia que no siguin honestos, que no diguin la veritat i que no reivindiquin l’obra de govern», ha proclamat Colau amb referència al que ha sigut el seu primer tinent d’alcalde des del 2019.

L’alcaldessa no ha estalviat crítiques a Trias, a qui ha atribuït haver deixat una ciutat «en mans dels especuladors, la ciutat de la llei del més fort, amb una contaminació que feia emmalaltir la població». «Una altra Barcelona no només era possible, sinó necessària», ha proclamat.

Més elogis a Díaz

És més que visible que la candidata de Barcelona en Comú se sent especialment a gust amb Díaz, a qui elogia constantment. Com ha tornat a fer aquest dissabte al Carmel, un barri que es va donar a conèixer fa dues dècades, quan es va esfondrar la cua de maniobres del túnel del metro.

Abans que parlessin la candidata i la vicepresidenta, van intervenir les eurodiputades Sira Rego i María Eugenia Rodríguez Palop i el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, que va recordar que el Carmel havia sigut ignorat durant molt temps i que en les dues darreres legislatures ha viscut grans avenços. Gonzàlez serà regidor d’Horta-Guinardó si els Comuns dirigeixen el districte.

Notícies relacionades

Trias, Collboni i l’empat

Els Comuns necessiten esgarrapar vots als socialistes en tots els flancs perquè, tot i que no hi ha res clar i està tot molt ajustat, s’escampa la sensació que Trias va perdent força i la que això amenaça de reforçar el suport electoral a Collboni, amb qui creuen que Colau comparteix empat.