Collboni: «Tindré l’orgull de ser el primer alcalde gai de Barcelona»

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Jaume Collboni ha presentat aquest dissabte les seves propostes en matèria de drets del col·lectiu LGTBI en un acte a l’Hotel Axel en què ha assegurat que amb ell al capdavant de la ciutat aquest front estarà defensat amb tota intensitat.

Collboni ha enviat un missatge rotund i un punt emotiu al proclamar: «Tindré l’orgull de ser el primer alcalde gai de Barcelona». «Guanyarem les eleccions i seré alcalde aixecant la bandera contra la LGTBI-fòbia. No hi ha millor garantia de la defensa dels drets LGTBI que el fet que l’alcalde sigui gai», ha afegit.

L’alcaldable del PSC ha mirat enrere per recordar els temps, dècades enrere, en què les persones LGTBI tenien problemes per a coses tan bàsiques com anar agafades de la mà i fer-se petons al carrer. I ha elogiat els pioners de la lluita pels drets del col·lectiu que van començar a aixecar la veu «quan ningú ho feia». Com a exemple ha citat el conegut activista Jordi Petit.

Memòria a la Rambla

Collboni ha recordat que la Rambla va ser l’escenari el 1977 de la primera manifestació a Espanya en defensa del col·lectiu, i ha promès instal·lar un punt de memòria a l’avinguda perquè es recordi el paper dels que es van atrevir a participar en la protesta.

«Qualsevol jove que vulgui anar de la mà amb el seu company o fer-li un petó al carrer, que mai oblidi que això era impensable, que t’assenyalaven amb el dit, i que un dia homes i dones van sortir a dir que volien viure en llibertat», ha afirmat sobre aquesta manifestació.

Un altre dels compromisos és lluitar per garantir que les persones LGTBI, especialment les més grans, reben un tracte adequat de respecte en contextos com el de residències i centres sociosanitaris, així com reforçar els protocols de l’actuació policial davant les agressions a persones del col·lectiu.

Frenar Vox

Vox Collboni ha dedicat part del discurs a advertir que el risc que Vox aconsegueixi arribar al 5% dels vots i que compti així amb representació a l’ajuntament el pròxim mandat és ara mateix «una certesa».

Notícies relacionades

«Votar progrés, votar el PSC, que hi ha una participació alta, és una manera de fer que la ultradreta no es cola per la porta del darrere a l’ajuntament. No m’agrada agitar el discurs de la por, no us diria que aquest risc existeix si no existís», ha afirmat.

D’alcaldessa bisexual a alcalde gai

«Nosaltres no amaguem les nostres sigles, ni la nostra història, ni les nostres propostes, i jo tampoc amago la meva manera de ser i d'estimar, que és la de molta gent», ha dit Collboni. «Tindrem un alcalde socialista i gai», ha recalcat.  Si aconsegueix convertir-se en alcalde, serà en efecte el primer gai a fer-ho. I succeirà en el càrrec Ada Colau, la primera alcaldessa bisexual, segons ella mateixa ha proclamat diverses vegades.