Orgull LGTBIQ+

El Pride de Barcelona 2023 se celebrarà al juliol i posarà l’accent en la vellesa digna del col·lectiu

  • Persones LGTBI en la vellesa: «Em fa por que m’humiliïn a la residència»

  • Ser gai en la vellesa: «De jove em van aplicar electroxocs i ara he de vigilar amb les estafes amoroses»

El Pride de Barcelona 2023 se celebrarà al juliol i posarà l’accent en la vellesa digna del col·lectiu

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pride Barcelona 2023, el festival de reivindicació i celebració LGTBI, que aquest any se celebrarà del 3 al 16 de juliol, se centrarà en la reivindicació de la vellesa digna i inclusiva del col·lectiu, una lluita en la qual es vol implicar totes les generacions.

Aquest dimecres, 17 de maig, coincidint amb el dia internacional contra l’LGTBI-fòbia, els organitzadors han presentat les noves dates (tradicionalment se celebrava a finals de juny) i el cartell oficial d’aquest 2023, que té com a lema: «L’orgull de les nostres vides. Complir anys, acompanyant-nos, és créixer».

«El Pride BCN abordarà la transversalitat que aspira a incloure i convidar tothom a la celebració i reivindicació, des de l’inici de la vida, amb el descobriment de l’orientació sexual, passant a la vivència màxima de la identitat sexual de les persones joves i adultes, i la soledat de la vellesa LGTBI, amb els seus reptes particulars», ha dit Marta Giralt, responsable del Pride Social, en el qual hi ha involucrades més d’una desena d’entitats del col·lectiu.

En la presentació del Pride BCN han intervingut dos activistes històrics, Sebastián Meyer i Laura Vilar, que han explicat algunes dificultats que troben les persones del col·lectiu en la tercera edat, especialment aquells que ja no es poden valer per si mateixos i que acaben en residències, on es veuen forçats a «tornar a l’armari».

Pregó, desfilada i concerts

La manifestació i desfilada de l’orgull a la capital catalana tindrà lloc en el recorregut tradicional fins a l’avinguda Maria Cristina, on tindran lloc els concerts, el 15 de juliol.

El director del Pride! BCN, Ferran Coca, ha assenyalat que encara trigaran dues setmanes a anunciar el cartell d’artistes, entre els quals solen haver estrelles LGTBI internacionals i una representació de les últimes edicions del festival d’Eurovisió.

Una altra novetat d’aquesta edició de la festa barcelonina LGTBI és un nou escenari a la plaça Universitat que complementarà el gran punt de música i esdeveniments que continuarà sent, com els últims anys, l’avinguda Maria Cristina.

Notícies relacionades

Entre els grans moments previstos, hi ha el pregó del 13 de juliol, així com els concerts del 14 i 15 de juliol.

El director de l’esdeveniment ha assenyalat la seva satisfacció perquè en l’edició del 2022 el Pride BCN arribés als més de 400.000 assistents, i se superessin així les xifres prepandèmia del 2019.