Escena curiosa

VÍDEO | La furgoneta de campanya de Xavier Trias es perd per la plaça de les Glòries i circula en contra direcció

  • ÚLTIMA HORA | L’actualitat de les eleccions municipals i autonòmiques 2023, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Barcelona? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

VÍDEO | La furgoneta de campanya de Xavier Trias es perd per la plaça de les Glòries i circula en contra direcció

LLUIS GENÉ / AFP

2
Es llegeix en minuts

Circular per Barcelona s’ha convertit en un Via crucis per a molts ciutadans, més encara en els últims temps amb mitja ciutat potes enlaire per obres de diferent calat amb una derivada en comú: la mobilitat i la pacificació del trànsit, protagonistes de la segona legislatura d’Ada Colau i ara peça clau a la campanya de les eleccions municipals del 28 de maig. El candidat de Junts a l’alcaldia, Xavier Trias, s’oposa a la reducció de l’ús del vehicle privat. Aquest dimarts, en una entrevista a EL PERIÓDICO va assegurar que «construir el tramvia afecta més el canvi climàtic que els cotxes». Aquestes declaracions tampoc han passat desapercebudes per a la resta de les formacions que aspiren a prendre el control de l’ajuntament, sobretot quan una furgoneta de la campanya de l’exalcalde ha sigut enxampada circulant en contra direcció a la plaça de les Glòries.

En un vídeo compartit aquest dimecres a Twitter per la regidora d’ERC al consistori Rosa Suriñach, es veu com la furgoneta topa de cara amb un autobús de la línia H12 de TMB després de confondre’s amb la senyalització de la plaça. Per això, el conductor es veu obligat a fer marxa enrere.

L’escena s’ha produït en un dels punts més polèmics de la ciutat quant a mobilitat es refereix des dels Jocs Olímpics, quan es va construir el tambor viari. La polèmica infraestructura es va desmuntar el 2008 i va començar la tercera gran reforma urbanística en un segle en un dels principals eixos circulatoris. Després de més d’una dècada d’obres, el novembre del 2021 va obrir l’esperat túnel que trasllada el trànsit per sota de la plaça. A més, l’ajuntament va iniciar al gener les obres definitives del gran parc de Glòries.

«Amb el tramvia no li hauria passat»

Notícies relacionades

Això fa que el lapsus de la furgoneta ha passat allà sigui un dels moments més curiosos i còmics de la campanya electoral. Suriñach ho ha aprofitat per carregar contra la postura del candidat de Junts, que a l’abril va manifestar que els cotxes «no tenen res a veure» amb el canvi climàtic, unes paraules que van portar polèmica. «El transport públic avança quan Trias va cap enrere», ha tuitejat la regidora.

«Amb el tramvia no li hauria passat», ha fet broma el compte del programa de televisió Polònia.