Infraestructures

Ferrocarrils envia cap a Sabadell un tren que havia d’anar a Terrassa

  • Ferrocarrils muscula les freqüències de pas i converteix la línia Barcelona-Vallès en un metro

Ferrocarrils envia cap a Sabadell un tren que havia d’anar a Terrassa

Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja és difícil aixecar-se aviat per anar a treballar com per a més haver d’estar pendent que el transport públic et porti al destí correcte. I a més en dilluns, quan tot costa tres vegades més. Ha passat cap a les 7.52 hores d’aquest dilluns, a la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Un comboi de la línia S1 amb destí a Terrassa Nacions Unides ha canviat la circulació prevista i des de Sant Cugat, on la cosa es bifurca, ha agafat la via equivocada i s’ha dirigit cap a Sabadell (línia S2). Una fallada humana en el centre de control ha causat el disbarat, que ha acabat amb el passatge baixant a la següent estació per fer marxa enrere i tornar al camí correcte.

Notícies relacionades

Explica un portaveu de FGC que el centre de control operatiu de FGC ha detectat immediatament la incidència –explicada en primera instància per ‘El Triangle’–, causada per un error en una maniobra manual que regula la circulació de trens. Aquest per aquí, aquest per allà. Aquest puntet verd que havia d’anar cap a l’esquerra ha marxat per la dreta. I en comptes de parar a Mira-sol, s’ha aturat a Volpelleres per a sorpresa dels viatgers, que s’hauran desemmandrit de cop a l’haver d’abandonar el comboi abans de temps.

Han canviat d’andana, han agafat un altre tren cap a Barcelona, han parat a Sant Cugat Centre i han agafat un altre S1 que sí, aquesta vegada sí, els ha portat cap a Terrassa. Segons FGC, ningú ha corregut cap perill i només s’han registrat retards d’entre sis i set minuts en trens que anaven en cua cap al Vallès.