Sostenibilitat

Molts curiosos i alguns compradors en un Automobile Barcelona centrat en el vehicle elèctric

El model de Tesla i les Camper s’han convertit en els més buscats de la 42a edició

Molts curiosos i alguns compradors en un Automobile Barcelona centrat en el vehicle elèctric

Carola López

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Automobile Barcelona s’ha omplert aquest diumenge de centenars de persones que volien conèixer de primera mà les últimes novetats del mercat. Malgrat que aquesta 42a edició té la mirada posada en el vehicle elèctric, molts dels visitants encara es decanten pels híbrids perquè creuen que no hi ha «una bona xarxa de punts de recàrrega».

Un dels que més cua ha generat és el de Tesla, que permet provar algun dels últims models. Daniel Solé ha pogut conduir el Model 3 amb tota la família, i espera poder-lo comprar en un futur pròxim. «Té 500 quilòmetres d’autonomia i bones prestacions», ha destacat, i ha afegit que també li agraden els KIA.

Qui no té tan clara l’autonomia dels endollables i la facilitat per trobar punts de recàrrega és Dani González. Creu que es decantarà per comprar un híbrid perquè, al seu parer, «els elèctrics encara no estan al 100%, especialment pels pàrquings.» Busca «un cotxe que no gasti gaire» i que li permeti «viatjar tranquil·lament, sense patir perquè es queda sense bateria quan puja a Andorra a la neu.»

«El futur és elèctric»

Malgrat que molts dels que han visitat aquest cap de setmana el Saló de l’Automòbil de Barcelona són potencials compradors, la majoria només volen veure les últimes novetats del sector. Lluís Font ha anat a Fira de Barcelona amb tota la família per passar-hi el diumenge. «Quan canviem el gran, optarem per un d’endollable perquè el futur és elèctric», afirma.

Dani Godoy és un jove periodista que ha visitat el saló amb uns amics per «somiar» el seu «futur cotxe». «M’interessen els vehicles de gasolina», explica quan li preguntem per quina mena de vehicle busca. Al seu parer, encara «queda un llarg camí per recórrer» perquè els vehicles elèctrics siguin majoritaris a les carreteres perquè les «infraestructures» no estan preparades.

La llibertat d’una Camper

Les furgonetes Camper també han sigut unes altres de les grans protagonistes. Es tracta d’un vehicle molt buscat des de la pandèmia. Així ho certifica Dani Casanova, comercial de Mercedes-Benz del saló, que detalla que la majoria dels que s’han interessat per aquestes furgonetes són famílies i jubilats que busquen la «llibertat de poder passar la nit allà on vulguin».

Notícies relacionades

Aquest diumenge és el segon dia que el saló obre les portes al públic general, després de dos dies d’accés reservat a professionals i premsa, i ho ha fet amb més afluència que fa dos anys, quan se’n va fer l’última edició. Aquest any, Fira de Barcelona espera que 300.000 visitants passin pel recinte de Montjuïc fins al dia 21, que és quan el saló de l’automòbil tancarà les portes.

Aquest primer cap de setmana d’obertura, l’Automobile coincideix amb el Motoh!, el saló dedicat als amants de les dues rodes. En aquesta ocasió reuneix 45 expositors, també amb un protagonisme creixent de les motos elèctriques.