Per desobediència

Denunciats 12 antiokupes després d’intentar acostar-se de matinada a les finques okupades de la Bonanova

  • Un macrodispositiu policial impedeix els disturbis entre manifestants oposats a la Bonanova

  • DIRECTE | Últimes notícies sobre el conflicte pels okupes d’El Kubo i La Ruïna a la Bonanova

  • CLAUS | ¿Què sabem sobre les finques okupades a la Bonanova de Barcelona?

Denunciats 12 antiokupes després d’intentar acostar-se de matinada a les finques okupades de la Bonanova

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han denunciat aquesta matinada una dotzena d’antiokupes per desobediència a la plaça de la Bonanova de Barcelona quan ja havien acabat les dues manifestacions de signe contrari, en les quals un macrodispositiu policial ha impedit que es produïssin disturbis entre manifestants oposats.

Segons han informat Efe fonts dels Mossos d’Esquadra, cap a les cinc de la matinada d’aquest divendres una dotzena de persones antiokupes han intentat acostar-se als edificis d’El Kubo i La Ruïna, acció que han impedit els agents de la policia catalana presents al lloc en el marc de l’ampli dispositiu policial desplegat des d’aquest dijous a la tarda per evitar enfrontaments davant la convocatòria de dues concentracions antagòniques.

Els dotze joves han desatès en reiterades ocasions les indicacions dels policies perquè desistissin de la seva actitud, per la qual cosa finalment han sigut denunciats per desobediència a agents de l’autoritat.

Concentració de dijous

Tot i que les dues concentracions a favor i en contra de l’okupació d’aquests dos edificis propietat de la Sareb es van desenvolupar sense grans aldarulls, un grup de persones partidàries dels okupes va llançar pedres contra alguns comerços de la zona.

Cap a les deu de la nit, aquesta concentració partidària de l’okupació va iniciar un recorregut en direcció a l’avinguda de Vallcarca escortada per la BRIMO, durant el qual es va produir aquest llançament de pedres contra diversos establiments comercials.

Un altre incident es va produir quan part d’aquests manifestants a favor dels edificis okupats van intentar saltar la línia policial, cosa que va obligar els antiavalots dels Mossos a fer una maniobra de dispersió per restablir la situació, que es va normalitzar ràpidament.

L’ampli dispositiu especial dels Mossos amb motiu de la convocatòria d’aquestes dues manifestacions de signe oposat va començar cap a les vuit de la tarda, amb el tancament perimetral de la plaça de la Bonanova per poder encapsular els participants de totes dues i evitar així que es trobessin.

Notícies relacionades

Les dues concentracions de la plaça de la Bonanova van finalitzar cap a les deu de la nit, tot i que el dispositiu de la policia catalana s’ha mantingut tota la nit.

En el macrodispositiu dels Mossos, que va estar dirigit des del Centre de Coordinació (CECOR), hi van participar prop de 300 efectius de diferents unitats, com la de seguretat ciutadana, ARRO, BRIMO i Grup Regional de Motos, a més d’agents de paisà i d’informació. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana va desplegar prop de 80 efectius a l’entorn de la plaça de la Bonanova.