Conflicte veïnal

Un grup de joves llança pedres als okupes de la Bonanova, que responen amb més llançaments

  • Els Mossos han tallat el trànsit dels voltants fins a controlar un episodi que s’ha acabat sense ferits

Un grup de joves llança pedres als okupes de la Bonanova, que responen amb més llançaments

EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Marta López
Marta López

Periodista

ver +

Els Mossos d’Esquadra han acordonat aquest dimecres sobre les 21.00 h la plaça Bonanova després que un grup de joves hagi llançat pedres contra les okupacions de La Ruïna i El Kubo i els okupes hagin respost llançant globus de pintura i també alguna pedra, segons fonts de la policia catalana.

Els Mossos mantenen al lloc patrulles de seguretat ciutadana de forma permanent des de dilluns passat. Els agents han presenciat els fets i han intervingut per sufocar l’episodi, que s’ha acabat sense ferits. Unitats antiavalots han acudit al lloc i els responsables de l’operatiu han optat per tallar el trànsit per evitar qualsevol contratemps.

La mesura ha fet córrer el rumor al barri que una suposada operació de desallotjament era imminent. Però segons les fonts policials consultades, res ha canviat al respecte. Els Mossos actuaran quan un jutge ordeni el desallotjament de La Ruïna, una circumstància sense data coneguda. Ja hi ha una ordre per expulsar els okupes d’El Kubo però els dos edificis comparteixen espai i per al cos de seguretat no té sentit intervenir fins que l’espai es pugui buidar del tot. Una opinió compartida per l’Ajuntament de Barcelona, que defensa que les okupacions s’han d’acabar però s’ha de fer simultàniament i per ordre judicial.

La Sareb, propietària principal dels dos immobles, ha demanat mesures cautelars al jutjat perquè ordeni a la policia catalana intervenir abans que s’acabi un procés judicial que encara pot durar temps. No obstant, no consta que el jutjat s’hagi pronunciat encara en aquest sentit.

Notícies relacionades

A la plaça Bonanova, una hora després de l’incident, es mantenen un centenar llarg de veïns que llancen crits contra les cases okupades, des d’on també fan soroll de protesta, i entre els veïns preval la impressió que els okupes seran expulsats aquesta nit, una idea que ha inoculat el cap de l’empresa Desokupa, Dani Esteve, que ha desistit de mirar d’expulsar els okupes pel seu compte –una acció il·legal– però que manté la crida a manifestar-s’hi en contra demà dijous.

La jornada de demà serà la més complicada: s’ajunturan dues manifestacions de signe contrari ja que la convocada per Desokupa tindrà la resposta, presumiblement, d’una altra d’activistes autoanomenats «antifeixistes».

Temes:

Successos Okupes