Temor de la nit de dijous

Junts demana desconvocar les protestes i la ‘desokupació’ de la Bonanova

  • La Sareb apressa el desallotjament dels edificis okupats a la Bonanova per «seguretat pública»

  • El Síndic de Barcelona critica Desokupa per «crispar» i «trencar la pau social» a la Bonanova

Junts demana desconvocar les protestes i la ‘desokupació’ de la Bonanova

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Les protestes, molt polititzades, contra dues finques okupades a la plaça de la Bonanova crispen la convivència en aquest barri de Sarrià-Sant Gervasi. I divideixen els partits en les últimes hores abans de la campanya electoral, que començarà precisament la nit de dijous a divendres, quan la polèmica empresa Desokupa ha anunciat que intentarà emprendre un desallotjament extrajudicial. Els Mossos ja han advertit que ho impediran tant sí com no.

En aquest ambient tens, la candidatura de Xavier Trias (Junts) s’ha posicionat públicament aquest dimecres amb un prec als convocants de les protestes. «Demanem que la gent que convoca a actes demà facin marxa enrere, que pensin en els comerços del barri, deixin que els jutges facin la seva feina, la policia faci la seva feina i retorni la normalitat al barri», ha afirmat Jordi Martí, número tres de la candidatura de Trias, a més de criticar la gestió del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni.

Notícies relacionades

Martí ha demanat que hi hagi «sentències clares» i que els Mossos facin «la seva feina» de manera «ràpida i eficaç». El regidor s’ha desmarcat de Desokupa, empresa que el govern local de Premià de Dalt, de Junts, va contractar inicialment: «Sobre el que facin a Premià o Viella no hi entraré. Creiem que és molt negatiu, que qualsevol col·lectiu, qualsevol empresa, no pot fer el que li vingui de gust, les normes s’han de complir, seria il·legal que aquesta empresa o una altra faci coses que no es poden fer». El candidat de Junts ha qualificat Colau, d’ocupa, en la seva compareixença, perquè «ocupaven pisos i ho ensenyava».

Sense extraescolars per les protestes

El temor veïnal que la protesta de dijous derivi en conflictes oberts s’ha deixat veure per exemple amb la cancel·lació d’entrenaments i activitats esportives del club La Salle Bonanova. Segons ha avançat Betevé, l’entitat va enviar un missatge als usuaris de les seves instal·lacions explicant que suspenia tota activitat al recinte escolar i el poliesportiu aquest dijous a la tarda a causa de les protestes.