Urbanisme

Barcelona licita les obres del passeig verd de la Gran Via fins al parc de les Glòries

Barcelona licita les obres del passeig verd de la Gran Via fins al parc de les Glòries
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha licitat les obres per construir un nou passeig verd a la Gran Via entre el tram entre els carrers de Badajoz i Bilbao per connectar l’eix amb el parc de les Glòries, després que la comissió de govern municipal aprovés inicialment el projecte executiu a l’abril.

D’aquesta manera, el govern municipal dona compliment al compromís que va adquirir amb els veïns de treure les obres a concurs abans de finalitzar el mandat per poder iniciar l’actuació durant el primer trimestre del 2024, informa Europa Press.

17.000 cotxes

Segons l’ajuntament, després de l’obertura del segon túnel viari de les Glòries, circulen per aquest àmbit 17.000 vehicles menys al dia, la contaminació ha baixat un 40% i el soroll s’ha reduït en nou decibels.

Notícies relacionades

Després d’obrir el túnel, es va urbanitzar de forma temporal la zona per destinar-la a usos ciutadans i omplir-la de vida, i ara es tracta de deixar a punt la transformació definitiva de l’espai» amb unes obres que suposaran la renovació de prop de 70.000 metres quadrats.

En concret, s’hi plantaran uns 450 arbres, s’ampliaran les voreres i, al centre, hi haurà un passeig de 21 metres d’ample que allotjarà espais d’estada amb uns 200 bancs i cadires, zones de joc, àrees de cal·listènia i zones de taules i pícnic, a més de mobiliari lúdic com ara taules de ping-pong, escacs i jocs infantils.