Art subterrani

Tres nous murals decoren aquesta estació del metro de Barcelona

  • Els murals ocults del metro de Barcelona: 40 anys de records entre andanes

Tres nous murals decoren aquesta estació del metro de Barcelona

TMB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres murals decoren les andanes de la línia 3 de l’estació de Diagonal del Metro de Barcelona. Són els guanyadors del concurs ‘Murals per la Pau’, al qual s’han presentat 52 propostes i que ha sigut organitzat per Justícia i Pau Barcelona, la Fundació TMB, l’Institut Català Internacional per la Pau i el Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC).

Aquesta iniciativa s’emmarca en la segona Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2023 i té per objectiu «mantenir viu el llegat de l’artista i el seu compromís a favor de la pau, els drets humans i la justícia global a través de l’art», ha informat TMB en un comunicat.

Les obres

El primer premi ha sigut per a ‘Intercoloritat’, d’Ivonne Navarro Varas. L’obra, a través de la fusió de colors i personatges diversos, vol representar una «societat diversa i intercultural» i reforçar el missatge que la unió i l’amor són possibles malgrat les diferències.

L’obra ‘Junts creem la pau’, de Pil Anna Tesdorf, guanyadora del segon premi, representa «la pau del metro, punt de trobada per a gent de diferents edats, religions, nacionalitats, aparences i orígens. Un lloc on coexisteixen en pau i amb respecte».

Notícies relacionades

Finalment, els viatgers podran veure l’obra ‘Ecofeminisme per a un nou futur’, d’Aitana Giráldez Arias, mereixedora del tercer premi. En ella es tracta l’economia solidària com un model que ens permet viure la ciutat des de la sostenibilitat, el bé comú i el consum de proximitat».

L’entrega de premis se celebrarà el 4 de maig a les 18.30 hores a la sala Cotxeres de Palau Robert de Barcelona. Durant l’acte es presentaran les diferents activitats de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2023, que es realitzaran del 6 a l’11 de maig, i hi haurà un espai de conversa amb les tres guanyadores i Bernat Oliveres perquè expliquin les seves creacions.