Xifra històrica

El dia que el metro de Barcelona va batre el seu rècord de passatgers

El suburbà ha registrat la seva xifra màxima de viatges en un dia feiner, amb 1.523.900 validacions

El dia que el metro de Barcelona va batre el seu rècord de passatgers

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El metro de Barcelona ha batut el seu rècord màxim de viatges un dia feiner, amb 1.523.900 validacions en el conjunt de les vuit línies que componen la xarxa del suburbà. Aquesta xifra es va registrar divendres passat, 21 d’abril de 2023.

L’anterior màxim històric s’havia registrat el 14 d’octubre de 2019, amb 1.504.848 validacions. Aquell dia van començar les protestes per la sentència contra els líders del procés i l’Aeroport de Barcelona-el Prat va ser col·lapsat per milers de manifestants. Divendres passat, 21 d’abril, no obstant, no hi va haver cap esdeveniment especialment remarcable a la capital catalana, més enllà de ser l’últim laborable previ a la Diada de Sant Jordi.

Notícies relacionades

Així mateix, diumenge passat, 23 d’abril del 2023, Sant Jordi, la xarxa de metro de Barcelona també va aconseguir un nou rècord de viatgers en dia festiu, amb 1.206.300 validacions. «Aquesta xifra es va aconseguir a conseqüència de la captació de bona part de la mobilitat generada pel dia de Sant Jordi a Barcelona, sumada al partit de Lliga entre el FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid», valora Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat emès aquest dimecres. Com és habitual a la capital catalana, la majoria de desplaçaments es van produir cap al centre de la ciutat, on s’ubicava la superilla literària configurada amb motiu del dia del llibre i la rosa.

«L’increment de passatge a la xarxa de metro durant aquest any 2023 està sent especialment important, superant amb escreix les dades prèvies a la pandèmia. Destaquen les xifres del mes de març passat, el millor de la història amb 40,3 milions de validacions, 3 milions més que el març del 2019», ha destacat TMB.