Persecució amb drons

Vídeo | Un lladre fuig per les teulades de Barcelona i acaba detingut pels Mossos

Vídeo | Un lladre fuig per les teulades de Barcelona i acaba detingut pels Mossos
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Eren gairebé les sis de la matinada a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), quan agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra van entrar a la vivenda de quatre lladres violents que havien protagonitzat dos assalts en una finca del districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi, amb l’objectiu de detenir-los. El dispositiu va acabar amb una persecució amb drons per les teulades de la ciutat i la detenció de tot el grup.

Quan els agents van entrar al domicili, un dels lladres, un home de 33 anys, va sortir per la finestra per evitar ser detingut i va fugir pels terrats de les finques adjacents. L’activació dels drons policials utilitzats pels GEI va permetre ràpidament localitzar els seus moviments a través de la càmera tèrmica de l’aparell i gravar la fuga fins que agents d’aquest grup el van poder detenir.

Així, el dispositiu va finalitzar amb la detenció dels quatre lladres implicats presumptament en els fets investigats, i la consegüent desarticulació del grup. A l’interior de la casa hi havia tres persones més que no estaven relacionades amb uns fets que van passar el 12 de desembre del 2022, quan van tenir lloc dos assalts en una mateixa finca de Sarrià-Sant Gervasi, on els lladres, d’entre 30 i 33 anys, van abordar primer el conserge de l’edifici, que van amenaçar amb una pistola al cap i que van emmordassar, per després assaltar un veí del bloc amb una arma de foc quan sortia de casa. Els arrestats es van emportar 25.000 euros i joies valorades en més de mig milió d’euros.

Als detinguts se’ls relaciona amb els delictes de robatori amb violència a l’interior d’un domicili, detenció il·legal i delictes de salut pública en el vessant de tràfic de drogues. Es dona la circumstància que, fruit de la investigació, es va poder relacionar els detinguts amb tràfic de substàncies estupefaents.

La investigació

La investigació es va iniciar el 12 de desembre, quan els investigadors de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos de Barcelona van tenir coneixement d’aquests dos robatoris en una finca al districte de Sarrià-Sant Gervasi, concretament al barri de les Tres Torres.

Eren les 7.50 quan un home va abordar el conserge de la finca quan aquest sortia del seu domicili per iniciar el seu torn de treball i el va apuntar amb una pistola al cap, mentre li preguntava on vivia un veí de la finca. Tot seguit van entrar al bloc de pisos dos autors més que el van lligar i li van regirar el domicili.

Poc després, dos dels tres autors es van dirigir al domicili del veí, el van assaltar quan aquest sortia de casa seva per recollir el diari i el van obligar a entrar de nou al domicili, apuntant-lo amb una arma de foc i demanant-li diners.

Després d’aconseguir el botí i joies valorades en més de mig milió d’euros, entre rellotges d’alta gamma, anells d’or, arracades i diversos collars amb pedres precioses, van abandonar el domicili fins a retrobar-se amb un dels membres del grup, que era a l’accés de la finca fent tasques de vigilància.

Al conèixer els fets, els investigadors van iniciar les primeres gestions per recollir els màxims indicis que permetessin identificar-ne els autors. Finalment, i amb autorització del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, els Mossos d’Esquadra de la DIC van dissenyar el dispositiu de detenció, que es va fer amb agents del GEI, ja que els investigadors treballaven amb la possibilitat que els investigats estiguessin armats.

Notícies relacionades

Una vegada fetes les detencions, es van poder intervenir diversos indicis que relacionen aquestes persones amb els fets investigats, així com diverses quantitats de substàncies estupefaents (MDMA, èxtasi i metamfetamina), una pistola simulada i cinta americana. També es van trobar objectes robats: bosses de mà, rellotges d’alta gamma, anells, arracades i cadenes d’or.

Els detinguts passen aquest divendres a disposició judicial.