Transport públic

El metro de Barcelona registra a l’abril un doble rècord de passatgers

  • El dia que el metro de Barcelona va batre el seu rècord de passatgers

  • El Govern preveu captar 15 milions d’usuaris a l’any amb la prolongació de l’L4 de metro a Barcelona

El metro de Barcelona registra a l’abril un doble rècord de passatgers

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha registrat en menys d’una setmana els dos dies amb més validacions de tota la seva història.

En concret, aquest dijous 27 d’abril, s’han registrat un total d’1.530.000 validacions, la xifra més alta de tota la seva història, seguida pel dia 21 del mateix mes, quan se’n van registrar 1.523.900.

L’anterior rècord va ser el 14 d’octubre del 2019, quan es van sumar un total de 1.504.848 validacions en un dia. Va coincidir amb l’inici de les protestes per la sentència contra els líders del procés i milers de manifestants es van traslladar fins a l’Aeroport de Barcelona-el Prat per col·lapsar-lo.

Sant Jordi, un altre rècord

També a Sant Jordi, el dia 23 d’abril, es va computar un alt nombre de validacions, ja que va coincidir la festivitat del dia de la rosa i el llibre amb el partit del FC Barcelona davant l’Atlètic de Madrid. Aquell dia hi va haver un total de 1.206.300 validacions al metro de TMB. La majoria d’aquests desplaçaments es van produir cap al centre de la ciutat, on es trobaven les parades culturals i lúdiques.

Aquestes xifres venen acompanyades de la retirada de la mascareta en el transport públic, efectiva a Espanya des del 8 de febrer, i les xifres han augmentat de manera significativa respecte a la pandèmia i prepandèmia.

Notícies relacionades

És així que TMB també ha destacat que les xifres del març passat, que ha qualificat del «millor mes de la història» amb un total de 40,3 milions de validacions, tres milions més que el mateix període del 2019.

Tendència a l’alça

Les xarxes de metro i bus de TMB estan registrant una tendència a l’alça que ja va començar el 2022 i que continua creixent. Els dos transports han acumulat aquest mes de març més de 58,6 milions de validacions. La xifra representa un 21% més que el març passat.