Segon atac en nou dies

Vandalitzada la sinagoga de Jabad a Barcelona amb una pintada de suport a Palestina

  • Vandalitzen una sinagoga de Barcelona amb una pintada de suport a Palestina

  • Jerusalem, la ciutat eternament disputada

Vandalitzada la sinagoga de Jabad a Barcelona amb una pintada de suport a Palestina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sinagoga de Jabad de Barcelona, situada al districte de les Corts de la capital, s’ha despertat aquest dimecres amb la frase«Per què mateu Palestina» pintada a les portes de l’edifici de culte.

Es tracta del segon atac a sinagogues de la ciutat en nou dies,patit el passat 17 d’abril per la centenària comunitat jueva de Barcelona, CIB.CAT, que acull la Gran Sinagoga Maimònides, precisament el dia de la commemoració de l’Holocaust.

La Federació de Comunitats Jueves d’Espanya, FCJE, i la Comunitat Israelita de Barcelona, CIB.CAT, han expressat a través d’un comunicat la seva rotunda condemna a l’acte vandàlic.

Les dues institucions han manifestat la seva solidaritat amb l’organització de Jabad i han exigit a les autoritats de Barcelona que condemnin el fet i en detinguin els autors.

«Això no és política. És una sinagoga»

Diverses organitzacions jueves de Barcelona han condemnat l’acte vandàlic: «Això no és política. ¡És una sinagoga!», comenta un compte de la comunitat jueva de Barcelona. «¡Increïblement pertorbador! Veure una sinagoga a Barcelona desfigurada amb grafitis antiisraelians és un recordatori discordant que l’antisionisme i l’antisemitisme provenen de la mateixa ideologia perillosa», ha afirmat El Congrés Jueu Europeu.

Fins al moment, ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, han expressat cap condemna contra aquests atacs, ni ens han fet arribar la seva solidaritat.

Notícies relacionades

«Atacar llocs d’oració dels jueus i jueves de Barcelona és un cas clar d’antisemitisme», afirmen des de l’organització. «Qualsevol atac d’aquest tipus no té cap justificació i indica que els autors de l’agressió estan en contra dels jueus i jueves de Barcelona», conclouen en el comunicat.

La Federació de Comunitats Jueves d’Espanya i la comunitat jueva de Barcelona adverteixen i mostren la seva profunda preocupació pel «creixent antisemitisme» que estan detectant a Catalunya.