Grafiti

Vandalitzen una sinagoga de Barcelona amb una pintada en suport a Palestina

Vandalitzen una sinagoga de Barcelona amb una pintada en suport a Palestina

Twitter / CIB

1
Es llegeix en minuts

La façana de la sinagoga de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) s’ha despertat aquest matí vandalitzada amb una pintada en suport i solidaritat amb Palestina que ja ha sigut esborrada. La pintada deia «Palestina lliure del riu al mar, solidaritat amb el poble palestí», segons una imatge publicada per la CIB a Twitter.

A través de la xarxa social, la CIB ha destacat que es tracta d’un «lloc de culte dels jueus i jueves de Barcelona» i que els que han perpetrat la pintada «ens barregen amb polítiques perquè simplement són antisemites i ens ‘marquen’». «Ja sabem qui feia pintades a les sinagogues», ha insinuat la CIB, que també ha demanat «solidaritat i responsabilitat».

Per la seva banda, fonts de la CIB consultades per Efe han assegurat que la comunitat ha denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra i que l’Ajuntament de Barcelona ja ha retirat la pintada de la façana.

Acte sobre l’Holocaust

Notícies relacionades

La pintada apareix el mateix dia en què la CIB preveu dur a terme a la tarda, amb la Fundació Hatikva, un acte de commemoració de l’Holocaust sobre els 80 anys de l’aixecament al gueto de Varsòvia, la revolta jueva més gran durant la Segona Guerra Mundial. Abans de l’acte, a l’Institut Francès de Barcelona, la presidenta del consell i el president de la CIB, Dalia Levinsohn i Raymond Forado, respectivament, atendran els mitjans de comunicació.

Entre les autoritats, assistiran a l’acte el director general de la Policia de la Generalitat, Pere Ferrer; el director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses; el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; el coordinador provincial de Delictes d’Odi de la Fiscalia, Miguel Ángel Aguilar; el coronel en cap de la Guàrdia Civil a Barcelona, Pedro Antonio Pizarro i el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle.